Spanarna, alla mot alla, same same

Och så är vi DÄR igen…Jag ska lyssna på Spanarna. Mitt favoritprogram. Senast lett av Kattis Alström(?). Då dyker en sporjournalist upp, Jennifer K, syster till skidkommentatorn. Med i studion är Göran Everdal och Niklas Källner. Samtal om Jennifers CV bryter ut, det talas om alla teveprogram, alla frågesporter de varit med om. Alla deltagarna har varit med i På spåret tydligen. Och sen säger Kattis, och så var du med i mitt program, Alla mot alla…och jag drar en djup suck. Kändiseliten i Sverige är sååå snäv. Jag hör samma röster överallt. På sporten, På spåret, på P1…alltså, kan vi inte blåsa in lite nytt liv här, vi är ändå 10 miljoner människor…måste det vara så här snävt? Det blir så enkelriktat. Och jag märker att man inte kan lyssna varje gång längre för det blir lite upprepande. Undantagen är Po, Jessika, per och arkeologen, är det Everdal? Nej, han är väl journalist..

I vilket fall, min spaning är: Det är en nepotisk värld, såklart, så är det, men Public service? Snälla…kan de verkligen inte ha auditions?

Sen en annan grej, såg ni listan över de 100 mest inflytelserika kvinnorna i Sverige…listan är märklig. Den är mer: Vilka som synts mest under året blandat med folk du inte visste existerade. Konteramiralen t.ex…jag hade inte en jävla aning om vem hon var eller vad hon gjorde. Birgitta Ed…hon retar mig mest med sin prästkrage och det faktum att hon reser som bihang till statsministern på vår bekostnad i vårt air force one och sen går inte handlingarna att hitta.

Om jag skulle göra en lista över kvinnor som betytt nåt under året…så skulle INTE Linda Skugge vara där! Överst skulle nog Magdalena Andersson vara, sen Alice Teodorescu, Ebba Bush, Sara Skyttedal, Hon nobelpristagarna som hamnade under Pernilla W i listan jag nämnde tidigare..har ni fler kvinnor på er lista? Annika Winsth…?

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen