Samverkan med skolan

Alltså, inte vad jag väntat mig när jag söker information om hur kontakten mellan skola och vårdnadshavare ska se ut och hur frekvent den ska vara…inatt fick jag två mail med sammanlagt fyra länkar att klicka på och läsa, alla fyra med samma meddelande men det får man veta först efter att man loggat in TVÅ ggr med bankid…jag har en dialog med rektorn nu och informations overload i samarbete med skolan. Nu ska jag börja föra statistik om hur många mail som skolorna, fritids osv skickar till mig per dag, vecka och sen börjar jag också undra om detta verkligen ÄR mer miljövänligt än ett enkelt papper en gång i månaden och ett telefonsamtal den dag något brinner….Alltså servrarna som lagrar den här informationen är inte gratis, den går på el…och det har vi ju brist på. Så länge inga mail heller raderas häner de kvar. Vidare har jag en hel del dokument i Google docs som ”ägs” av någon annan men tar upp min dators minne…och jag kan alltså inte RADERA dem för någon annan ÄÄÄÄGER dem. Jag tog mig nyligen för att skriva till alla ÄGARE av dessa dokument att de gärna själva kunde ta bort dem så inte jag måste köpa mer datorkraft för att lagra dem och få plats med mitt eget.

Jag börjar räkna mail från div skolor idag…so far två. innehållandes fyra exakt likadana meddelanden….skärpning. och VILKEN instans reglerar hur ofta och vad skolorna ska skicka ut och till VEM? borde inte barnen uppmuntras att ta ansvar för sin skolgång mer? När ska de göra det…på univeristetet???

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen