Vårligt

Blandade blommor, min bukett och den jag fick ihop.

Igår hade vi gäster för att fira maken. Han fyllde för nästan tre veckor sedan men har arbetat helger och kvällar så, vi fick skjuta på det. Jag brukar vara den som planerar och även i år blev det så, maken har nämligen varit hängig i en vecka. Gissa om vi varit kul sällskap…Vi har sovit om vartannat här. Men, jag har ju lärt mig hantera situationen någorlunda och lösningen är: PLANEEEERING! Man måste vara förberedd, handla i god tid och sedan ständigt påminna sig vad som ska göras och , inte minst…skruva ner ambitionsnivån för att saker ska kunna genomföras utan att jag blir helt utslagen.

Så, inhandlingen gjordes på måndagen, allt som kunde förberedas gjordes de två dagarna innan och på själva dagen satte jag bara ihop tårtan, bakade en focaccia, kokade potatisen och rörde ihop potatissalladen!

Maken grillade korv. Resultatet blev väldigt bra, sa alla…och jag håller med, det blev bra. T.o.m barnen åt. Nu undrar i, vad serverades? Jo: fyra sorters korvar som maken grillade ute (kabanoss, stockholmare, chorizo och någon stark korv med chili), färskpotatissallad (äpple, purjo, bacon, paprika, kapris, kryddor, senap, honung, mayo, gräddfil). Sen chimichurri, tomatsalsa med koriander, parmesankräm (parmesan, créme fraiche, salt och peppar). Focaccia med soltorkade tomater, kalamataoliver, basilika och gul paprika. Tårtan var delvis köpt…färdiga bottnar och tårtlock men sen hade vi mogna bananer som jag mosade med vaniljsocker och ett lager med min egenkokade björnbärssylt. Maken hade förberett chokladpraliner med passionsfruktscurd som var väldigt snygga och goda. Han fick mycket beröm för dem! Nu vaknade jag såklart med feber…det är som amen i kyrkan, ett brev på posten och så vidare. Slår sällan, nästan aldrig, fel. men det är smällar man får ta, vi hade i vilket fall väldigt trevligt, maken fick en väldig massa strumpor(!) och ett par skitsnygga kalingar från NK (Moschino!!!), en svart eltandborste deluxe, mer strumpor och…jag fick vackra blommor!

Rosen!
Jag kommer ha den många gånger i år, och framöver!
Kvittot!

Så, det var lördagen.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen