Huliganer

Men hej på er, long time no write. Så blir det emellanåt. Det går på lågvarv. Men, jag läser, tänker, försöker komma igång. Och…nu kommer det. Ett blogginlägg inspirerat av…RADION! Japp, det är det som rör sig mest här. Jo, jag hörde för någon eller några veckor sedan att en fotbollsarena (kan det vara MFFs hemmaplan?) ska byggas om. För att förhindra bråk mellan supportrar…Höga plexiskärmar, när över…som en bur lite. Och jag tänker: Djuren ska inte matas.

Vad har sport för funktion? Den stillar någon slags tävlingslusta i oss. Vi känner samhörighet men andra likasinnade…insikter? Jag vet faktiskt inte riktigt men jag är en riktigt idrottsintresserad person. Och har läst mycket på sista tiden om idrottspsykologi och en sak kan man slå fast. Vissa sporter är farligare än andra, både för utövarna och åskådarna. Fotboll, ishockey och olika kampsporter. Ett aggressivt beteende hos utövarna smittar av sig på dem som ser på det hela. Serveras sedan alkohol på arenan, ja då har vi en explosiv cocktail.

Här har tränarna och ledarna en stor roll att spela. Om man uppmuntrar hårt spel på plan och slagsmål (hockey, boxning osv) så påverkas publiken i samma riktning. Jag har sedan länge slutat titta på hockey för jag mår lite illa. Att se boxning eller annan kampsport är inte ett alternativ, jag hade t o m svårt att se Rocky…jag gillar liksom inte själva tanken, att slå någon medvetslös. Idioti. Och, om man tänker på de långsiktiga riskerna…Parkinson, demens..ja, då är det inte svårt att förstå att man borde förbjuda vissa sporter.

Nåväl, när vi hörde om byggplanerna för den här arenan sa min man: Det vore bättre att förbjuda huliganerna att se och bygga så att familjer kunde gå på matcherna. Och jag håller helt med, och jag tror verkligen att lagen kunde tjäna på detta. Mer folk, vanligt folk (?) skulle se på sport. och kanske man skulle spara pengar på att slippa skadegörelse, böter för bråk på stan, kostnader för säkerhetspersonal? Jag kommer i vilket fall aldrig i livet gå på fotboll igen efter att jag blev utsatt för att någon kastade en sak på mig under en match. Inte roligt alls, tar bort nöjet från sporten. Hockey…ja, framtiden får utvisa om jag går på fler seniormatcher för jag har ju brorsbarn som spelar på hög nivå, dem vill man ju se. Annars, nej, jag håller mig till ickevåldssport. Mycket mer intressant. Och friskare!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen