Påsken är över, leve påsklovet!

Eftersom garnet till det jag väver oväntat tog slut satt jag för några dagar sedan utan något handarbete, det är faktiskt slitsamt för själen. Så jag tog mig för att sticka ett linne i bomull till Tylla, kanske jag en dag kommer ut som stickboksförfattare? Jag kallar den karamell än så länge men gillar ordet konfetti…jag tänker lite på det!

Jaha, nu har jag överlevt ännu en påsk. Det var på vippen där ska jag säga och inlärningskurvan var brant. Jag trodde faktiskt inte jag skulle bli så trött av först två dagars firande och sen ytterligare en, här hemma, med fyra gäster. men så blev det. vaknar ändå ganska feberfri efter nio timmars sömn. Det är gråväder här i Stockholmstrakten, solen har lyst med sin frånvaro (jo jag fattar att ordvalet var olyckligt) och det blåser väldigt.

Jag förberedde mentalt i över en vecka och insåg att jag behövde ändra menyn, för maken arbetade(!). Jag hade glömt den detaljen…så det blev olika korvar, ugnspotatis, focaccia, tre röror, sallad, glass och sen makens praliner. I tre dagar förberedde jag, delade upp matlagningen i lagom sjok och vilade emellan…igår somnade jag faktiskt två timmar mitt på dagen och plötsligt hade jag bråttom. Allt var inte klart kvarten innan gästerna skulle komma men då dök maken upp, tidigare än vanligt så vi rodde det i hamn. Två timmar var gästerna här (ibland är det bra när medelåldern på gästerna är 82 år(!). Jag skulle sätta en peng på att jag sov tyngst ändå…Nu ska vi inte ha gäster…..på väldigt länge och jag överväger catering! Knytis kunde man ju tänka sig men jag har faktiskt aldrig gillat den idén….jag gillar kontroll ändå och att bjuda!

Jag satt och läste tidningarna på nätet, kortversionerna utan att betala och känner att det är så ynkligt. Jag har försökt att prenumerera på le Figaro men de skickar inte till Sverige….och jag vet inte vilken annan tidning jag skulle vilja läsa, tar tacksamt emot förslag på äkta pappers…

I vilket fall, jag har fattat några beslut här i påsk, jag ska äta ännu nyttigare, jag ska inte klippa lugg mer i livet, jag ska sova dagtid om jag blir trött, jag ska inte läsa om kändisar för det påverkar mitt mående (nu läser jag ju ganska lite om kändisar men jag känner att jag mår mycket mycket bättre av att helt avstå vilket jag nu gjort ofrivilligt eftersom tiden inte funnits då vi antingen ätit påskmat eller jag har sovit), jag ska tvinga barnen mer (ja det kan låta tråkigt om man är barn men de kan inte sitta med skärmar så som de gör om jag inte är som en hök på dem!), de ska öva på sina resp. instrument, läsa pappersböcker och ÄTA när vi alla äter…

Jag har inga direkta namn på hönsen längre som jag hade i början, det beror på alla rävattacker, man blir liksom extra ledsen om hönsen heter något. Men, jag har några favoriter, som denna. Det är nog så att hon heter Fluffy nu! Hon fick komma in en sväng i söndags, bara för att hon är så söt!

Mer? Maken arbetar jag är hemma, han arbetar måndag-torsdag…ganska ansträngande för mig när det är lov…men ett av barnen ska in och bo hos äldsta dottern över natten så jag behöver bara tjafsa med två ikväll…det blir ofta väldigt mycket lugnare med bara två barn hemma. Ibland har jag undrat hur jag klarade av att ha sex barn i huset i så många år….

Nu ska jag ta mig för att läsa minst tio sidor i mitt manus. Jag måste disponera tiden så för att orka, det tar en väldig tid men jag ”måste” göra det. Och jag har återigen funderingar på…förlagen i Sverige….vad är det de vill ha? Vad är det vi får? Det verkar så strömlinjeformat, åtminstone i mina ”flöden”…jag ser böcker med omslag och titlar som är så lika…jag vill ju bli överraskad…men det säljer tydligen inte…

Och så lägger jag in bilder! Hej!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen