Familjekväll

Träden var vackra, soptunnorna överfulla…

Gode gud. I ett svagt ögonblick gick jag med på att gå på Leif &Billy med brorsan och hans familj samt bjuda våra föräldrar på den här föreställningen. Det blev en dyr historia. Mina tre yngsta, maken jag och en förälder betalade jag för, jag tror 5400kr. En julklapp. Det var 80 minuter av…jag vet knappt, buskis täcker inte in det hela. Det var snusk (uppblåsbara Barbaror, avsugning av björn, nån termos som jag senare fick veta var något män kan ha som…fakevagina(?)) och sen bajs blandat med tramsigt vemod. Och de bjöd upp folk ur publiken. Om jag inte hade kunnat gissa poängen minuten innan den serverades hade jag kanske, kanske, kunnat le. Småle. Men faktiskt, redan efter tio minuter trodde jag skulle dö. Men för att barnen inte skulle bli besvikna höll jag ihop. Dåligt kan jag tillägga, för Tylla märkte min obekvämhet och pussade på mig och sa: Snart är det slut. men det var inte det. Det var en hel timme kvar.

Jag älskar såna träd alltså! Och ja, jag har hittat brillorna, de låg på gången till hönshuset. maken skrattade när han såg dem….inte jag.

När jag kom ut i friska luften svor jag att aldrig i livet göra om något liknande. Det var fruktansvärt dåligt och sen, en del skrattade så jag trodde de skulle avlida, folk jublade….och jag tänker: Välkommen till folkhemmet, fullt av….jag ska inte skriva ut det. Jag vet. Jag är snobbig, men helt ärligt…hålla i en bajskorv…va?

En mer förväntansfull än den andra…och längst bort en galen lillebror. Min alltså.

Sen gick vi till Vapiano. Jag hade aldrig varit där. Jag önskar det fortfarande var så. Usel servis, nästan ingen faktiskt. Jag hade gjort det bättre själv. Skitiga toaletter, trist mat, långsamt, saknade bestick, inga glas, de dukar fram efterrätt utan att ta bort mattallrik. När de väl dukar av är gästerna långt borta och all disk staplas på rullvagnar…som ett sjukhus. Jag hade hellre ätit på McDonalds. Faktiskt.

Men, jag ska inte klaga på allt. Vi hade bra sällskap och två gånger gick familjen (min lilla alltså) till Kungsan och såg på Sakuran. Det var fint. men…så mycket skräp. Överfulla papperskorgar och visst, sommaren(?) kom hastigt, men ändå, vi kan inte visa Stockholm så här…snälla, städa, öka antalet papperspellar eller ha folk på gator och torg, där har ni ett enkelt arbete som alla efterfrågar!

Det här är inte en restaurang, det är en cafeteria.

Men jag är nöjd, jag är klokare, och mer fast i mina övertygelser. Buskis är vidrigt, restauranger ska vara appfria och ha bordsduk.

Nu, låsa in höns, andas ut och ja….jag fick sova 2h innan för att klara detta. men vet ni, det var liksom trevligt ändå, på det stora hela, och jag fick material för både en recension på Tripadvisor och ett blogginlägg.

/A

Ett svar på “Familjekväll

  1. Ja, restauranger ska gärna ha duk men alltid tygservietter.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen