Senaste dagarna

Jag har ju beklagat mig på insta ang hur FK och försäkringsmedicin på DS behandlat mig. Och nu har jag lagt mycket energi på att lösa min situation för att jag ändå ska få gå den planerade kursen som jag redan lagt 20h arbete på. Det skulle lösa sig sa läkaren som är ansvarig för kursen. Inte ska försäkringskassan hindra dig att utbilda dig vidare var hennes ord….Det säger mycket tycker jag när de sociala omsorgerna och systemet kring våra trygghetssystem vi betalar mycket för faktiskt förhindrar att vi kan komma tillbaka efter sjukdom.

Jag vet folk som super sig sjuka och får en ny lever transplanterad, de som knarkar sig så sjuka att de kräver amputation för att överleva och sen får alla möjliga hjälpmedel och förstidspension, jag vet folk som var med om något läskigt i en buske för 25 år sedan men som utan att någon ställer frågor eller krav får fortsätta vara sjukskrivna….men jag, som verkligen verkligen VILL arbeta, bli färdig psykiater och varje gång jag försöker får bakslag…mig ska de utförsäkra och omskola….jag förstår faktiskt inte. men det är som en kinesisk kollega sa när hon inte fick uppehållstillstånd och ständigt hotades av utvisning att hon fick mer rättvisa i Kina. För hon som jobbade som läkare, betalade skatt och ägde en bostadsrätt i Stockholm…henne kunde de hitta och jaga för att utvisa. Hon höll på att bli helt utmattad av att göra rätt, ha rätt papper, ansöka i tid osv osv. Hon lämnade slutligen Sverige för att få lite andrum. Och det bästa? Hon kunde inte arb eta som läkare i Kina för hon hade svensk legitimation…va? Vi som är BÄST I VÄÄÄÄRLDEN! Nej, jag vill inte bo i Kina, men ibland alltså får jag en hjärnsmälta av vårt ”system”….det är lätt att jaga dem som har rent mjöl i påsen men andra…som vill lura systemet som kan nöja sig med 11000kr i månaden i sjukpension och sen har full svartjobbsgalore, dem kommer de aldrig åt.

Jag ska i vilket fall få gå min kurs, eller två faktiskt, jag trivs på min avdelning, jag älskar personalen och fan vad skönt det är att bara arbeta 4h för sen måste jag verkligen SKJUTA ut mig, det blir för mycket! Och denna vecka blir det bara tre dagar på avd för sen är det studier som gäller, ett husläkarbesök på torsdagen och en kuratorskontakt på fredag!! Det ska bli spännande…undrar om de ska säga något om att varva ned, vila, sova regelbundet, energibalansera och vara i nuet. Kanske föreslå medicinsk yoga rent utav..?

Här tt brev jag skickade idag till AFA som nu börjat undra om det verkligen kan vara så att jag har problem efter covid fortfarande…jag skrev tidigare att det där ”andra” de misstänker, vad ÄR det? Misstänker de att jag utvecklat missbruk, simulerar, är utmattad, personlighetsstörd (jag tänker Hanne Kjöller där) eller vad fan, att jag har en tumör? Nej, de fick lite vetenskap att suga på och jag bjuder er på mitt brev till dem:

Och tack Lisa Norén för fina länkar!

Hej!

Eftersom jag känner att ni inte tror på att mina besvär beror på den virusinfektion jag ådrog mig på jobbet skickar jag här tre av de senaste forskningsartiklarna som beskriver många/alla mina symptom som nota bene ej förelåg innan 17/9-2020.

Återigen, neuroinflammation, förstörd uppmärksamhet leder till svårigheter att inkorporera verbal information i arbetsminnet vilket gör att jag kompenserar med övriga intakta kognitiva funktioner som i slutändan vid för mycket belastning ger fatigue och långvarig och svårbehandlad huvudvärk. Inte rocket science, bara medical science…

Vänligen

Anna Voltaire

https://www.thelancet.com/journals/lanwpc/article/PIIS2666-6065(24)00080-4/fulltext

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2311200

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37766515/

2 svar på “Senaste dagarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen