Efter bröllopet

Jag älskar också förfallet.

Ni måste se Efter bröllopet av Susanne Bier(?) SvtPlay. Med Mads Mikkelsen och herregud vad heter han, Min store tjocke far, En man som heter Ove, Jägarna, Wallander, jag skriver på tills jag minns…Men gud! Han som läste Händelser vid vatten, Lassgård! Men vad fan heter han i förnamn??? ROLF! Där satt den, poletten, den trillar inte längre, den segar sig ner, helvetiskt långsamt.

Så bra, kunde varit en riktig kalkon…manuset är liksom lite på gränsen men fan, de ror det i land. och Lassgårds bryt…slår ju alla gråterskor, Jamie Lee, Meryl i sina första år…

Och jag känner att jag skulle kunna bli en stalker. Mikkelsen…ah, gode gud. Han är så härlig. jag tror ärligt…vi skulle passa ihop, om min man dog, eller jag menar, försvann eller jag menar, om han drog med någon yngre, i sin ålder…då skulle jag nog kunna tänka mig att stalka honom. fast…han verkar jävligt kär i sin fru…och jag menar, han har ju säkert ett stort följe. men det är ändå bra att jag delar med mig av detta för då omöjliggör jag ju det hela och kan sluta tänka på det.

Så! Nu är det ur mitt system.

Maken gjorde ett IQ-test och behövde tystnad…jag behövde kunna äta…

Ikväll är jag ensam….maken arbetar sent, jag är typ överkörd av en ångsvält. gick en kurs i palliativ medicin idag och inser att jag i princip har paralyserande dödsfobi. Hur botar man det? Exponering för död? Det har jag redan, funkar inte, späder snarast på. Jag vill inte bli marmorerad, vaxartad och bajsa på mig när sfinktertonus försvinner. Aldrig i helvete. jag tror nu att jag vill….drunkna och sen bli hittad lagom lång tid efter, en vecka? Alternativt brinna inne. För då finns ändå ett skelett att begrava…och nu vet jag hur. på Bergskyrkogården i Lindesberg och sen ska jag tvinga mina efterlevande att plantera en buxbomshäck omkring familjegraven som ska hållas perfekt klippt. Jag vill ha lilijekonvalj…en roko kokoros, tulpaner i blekrosa, queen of night, ett blåregn, ett fikon…och ja, det ska vara en plåga att sköta. Om vi inte hade bott i Sverige där barn får sin laglott come what may skulle jag villkora skötseln av min grav till ett årligt underhåll. På så sätt kunde jag hålla dem i schack låååångt efter min död. Jag kunde stipulera att de skulle samlas på in födelsedag i festkläder och dricka piña colada där tills solen går ner…bara för att. Det skulle minnas mig.

Mamma var här idag. hon är världens mest upptagna pensionär, eller det kan vara min snart 80-årige pappa som kör ut vin till innekrogarna fortfarande. han säljer av sitt lager. Så vi slipper dricka det!

Om jag kunde önska att jag skrev som någon vore det hon…eller Hemingway.

Hon hämtar och lämnar Frank från träningen, läser läxor med honom och ibland Edgar. Much appreciated.

I helgen blir det Blekinge, Karlskrona, igen. jag gillar Karlskrona men har de bra mat?

Jag vet, men det var i Expressen. Perelli bor i Spanien och NU tycker hon att det är en bra idé att lära sig språket…..jävla dumhuvud. och det står jag för.

Vi ska se Frank fäktas USM. Och jag är coach…side line, hand egentlige coach/tränare Andrii…gillar inte att i är med…men han är helt enig i mina åsikter. Vi bearbetar Frank. Han ska ta för sig, släppa sargen och bara köra. Min högra axel…har fått tåla en hel del. Vi körde man mot kvinna förra helgen. Jag skrek åt honom att döda mig, passa på att slå mamma, stick mig! Och slutligen kom han loss och tog chansen. dagen efter var han mycket nöjd, han fick in samma stöt mot Kerstin Palm. Vår kanske största olympier genom tiderna, 7 OS har hon tävlat i. Still going strong. Det beundrar jag. Hon tränar varje vecka, tar lektioner, vägrar sparka hinken och arbetar fortfarande som tandläkare. Ni borde ALLA intressera er för fäktning. Det ÄR världens mest intressanta sport. Så sjuk roligt att utöva och makalöst svårt att se på, man fattar ingenting och alla domare, ALLA borde få någon slags medalj!

Nu ska vi sova här, nya tag med kursen imorgon, då ska jag veta hur man medicinerar mot dödsrosslingar på en cancersjuk bipolär och deprimerad person med överjävlig smärta….Life sucks and then you die! Men den där överläppen, den är liiiite för stor, men åh, kindbenen…var var jag nu? God natt!

/A

3 svar på “Efter bröllopet

  1. Kerstin!
    Ångar på med höftprotes och allt ..,, beundrans 👍🏻

  2. Hej Anna,
    Tack för tipset. Ikväll tittade vi på Biers film, den är verkligen sevärd.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen