Inte imponerad

Jag parkerade om bilen på rasten för 85kr/45 min.. nä tack!

Jag skyndade mig från DS till ST-läkarkurs. Idag i annan sal. Dessvärre. Intill mig på ena sidan en till stickare, jättebra! Andra sidan däremot…två instagrammare (varav en också passade på att sminka sig och rota ljudligt i sin generöst tilltagna handväska och veva runt med det långa svarta håret)som också vidmakthöll olika sms-konversationer..mellan dem en ivrig knapprare på laptop. Lägger man sedan till att alla stolar knarrar, att flera laptops är igång, väldigt många håller på med sina mobiler… ja då blir resultatet att jag tappar fokus. Jag slutade sticka några gånger för att försöka hitta fokus men det blev värre. Min vidvinkel består.

Jag bytte plats efter paus, till ringa nytta, annan kollega som redan hällt i sig två Red Bull smsade i en rasande fart, kollade SAS hemsida, besökte otaliga appar och lade ifrån sig telefonen suckade djupt, krängde på stolen och halade sedan upp ännu en Red Bull, jag var på allvar rädd att personen skulle få vingar och dissociera…dvs se sig själv från ovan som i reklamfilmen. Med min nytillkomna filterlöshet och 180 graders synfält är det klurigt att behålla lugnet och lyssna på föreläsaren. Jag var verkligen intresserad men jag skulle säga att minst 40% pysslade med annat på ett sätt som störde fler än mig…sorgligt på denna nivå och kanske man liksom i grundskolan, som de nyss diskuterade på P1, skulle kunna ha mobilförbud? Eller, vuxna människor som med offentliga medel går fördjupningskurser kunde kanske visa lite mer intresse, hänsyn och vanlig hyfs??? Eller?

Vart är vi på väg? Eller kunde de redan allt och vi behöver inte kurser…? Skattebetalaren i mig undrar.


Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen