Sociala medier – hyfs och stil

IMG_2363
En natt på stan…

 

 

Jag kom in i matchen sent. Det beror nog på att jag är lite teknikfientlig. Men jag har hämtat in försprånget tror jag. Jag hanterar Facebook dagligen liksom Instagram och Twitter. Dock i olika utsträckning. Twitter delar jag bara på, jag skriver inget och läser inget. Ni som känner till min skrivstil förstår varför, 140 tecken..WHAT??

Då och då får jag höra att jag uppdaterar för mycket på Facebook, det kan stämma. Men jag har ursäktat detta med att jag varit föräldraledig och då har man ju lite mer tid än annars. sen är det också en del av min personlighet. jag har svårt att knipa käft. Jag är lättantänd och har en orubblig tro på att kommunikation är bra. Några har sagt att de funderat på att ta bort mig men avstått för att de är så nyfikna på vad jag hittar på hela tiden. Det tar jag som en komplimang. Men jag har blivit bättre, det vill säga jag uppdaterar mer sällan nu.

Delvis för att jag märkt att några vänner överträffar även mig. Det funkar jättebra när somliga gör det men vissa andra har jag fått ta bort. Man ska inte bli irriterad av Facebook.

 

När det gäller Instagram är det enklare tycker jag. En fin eller rolig bild är lättare att ta in och så inte för mycket text. Vissa skriver ändå väldigt mycket och då låter jag bli att läsa. Insta ska vara bild tycker jag. I början ville jag lägga upp snygga bilder och då blev det svårt för mig. Jag har inte rätta blicken. Lite har jag ändå har lärt mig. Sen har det blivit mindre fina bilder och mer realism…jag har mognat i min personliga stil kanske. Jag använder insta mer än Fb nu tror jag faktiskt. Jag gillar det mediet bäst. Ingen reklam heller, det är skönt.

Twitter fattar jag som sagt inget alls av och jag tänker inte lära mig. Jag väntar hellre in nästa fluga faktiskt.

Men nu till hyfset. Jag får vänförfrågningar titt som tätt. Från folk jag inte känner. Ibland har man gemensamma vänner, då frågar jag vännen vem personen är och i vissa fall godkänner jag vänskapen. Man kanske skulle kunna tänka sig att vederbörande skrev en truddelutt om vem den är och varför de vill vara vän med en? Därtill tycker jag väl att man kan försöka hålla en god ton även på FB. Det kryllar ju av troll i världen och ibland blir man som vanligt påhoppad av folk man inte känner men som verkar tro att de fattar allt i hela världen och missar eventuell ironi eller sarkasm. Tänk först skriv sedan är mitt tips till dem.

Lägg upp lagom med saker per dag. Jag vet att jag kastar sten i glashus här men så är det. Citat och visdomsord tappar liksom sin mening om man postar tio om dagen. Sen är det ett bra tips att man i händelse av skilsmässa, otrohet eller annat privat känner sig manad att skriva av sig. Gör inte det!

Det är jobbigt att behöva läsa att någon legat med din partner eller super som ett svin. Ta det med dina nära och kära alternativt en terapeut. Du kommer sannolikt ångra dig senare. Kolla upp vad du delar också. Ibland kan saker vara väldigt gamla och en del gånger helt uppåt väggarna trots att det är en “pålitlig” vän som delat först. Utrymmet för missförstånd är stort här.

Att skriva på fyllan är heller inte så smart.

Samma saker gäller väl Instagram också. Jag ska inte vara smakpolis här men för mig passar Insta till vackra och inspirerande saker. Visst, Charlie Hebdo-chocken fick genomslag här och det är väl bra men det är lite otäckt vad folk fotar och lägger upp. Viktigt att ”gilla” rätt saker så man inte får massa otäckheter i sitt flöde. Jag ser mest mat, blommor, gulliga ungar och kläder..inget som väcker anstöt. Så vill jag ha det.

Idag ska jag sortera lite i alla flöden, ta bort det som inte används, kanske lägga till ångor nytt. Jag har märkt att jag samlar på mig väldigt mycket av samma på Instagram bland annat. När man set någons tapet och stilleben med samma saker 100 gånger blir man mätt. Då är det dags att gå vidare.

 

Ha en bra dag! And hey….be careful out there!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen