Ny dag, nya möjligheter….jag menar utmaningar…jag menar motgångar.

05.57

 

IMG_5157
Skrynklig och lite blek men kärleken är fortfarande stark!

 

 

Jag är optimist. MEN nu har till och med jag gett upp hoppet här. Hoppet om att då sova mer än 5,5 timmar per natt de närmaste sex åren. Man skulle ju kunna tro att yngsta barnet är det som bjuder på intressanta nätter men så är det inte här hemma. T sover med lätthet 10 timmar. Smågrabbarna däremot turas om och ibland samarbetar de kring att hålla mitt sömnbehov på en konstant hög nivå. Jag är inte helt säker på varför det blivit på detta sätt….så traumatiskt tycker jag inte att det är här hemma.

Nu har jag dokumenterat send senaste veckans uppvakningstider…det är dyster läsning om än inte förvånande. Jag snittar 5-5,5 h sömn per natt och det medger ingen återhämtning här. Om barnen vaknade på ett behagligt sätt skulle jag kanske orka med och inte ständigt gå med andan i halsen för hur jävligt det ska bli (jag menar sova med andan i halsen).

Här ett förslag till barnen på hur ett uppvaknande ska gå till (om man vill ha en mamma som orkar le efter klockan 9…).

-Aaaaaaa ååååå gääääsp. Blink blink med ögat och gnugga gnugga gnugga. Sträcka på sig och sen söka upp sin ömma mor där hon ligger och dreglar på kudden 10 cm från yttersta kanten av sängen. Ena benet rakt ut i luften.

-Mammaaaaa, ursäkta att jag stör, men jag är lite kissnödig och hungrig. Är det OK om jag går på toaletten, jag lovar att spola tyst. Får jag sedan gå ned och göra en smörgås och se på Barnkanalen i vardagsrummet?

-Aaaaa, det går bra.

-Tack älskade mor, jag lovar att inte stöka till i köket, spola efter mig och sätta på lagom hög volym så att ingen väcks av min mediekonsumtion.

Smack (barnet kysser sin ömma mor på pannan och rättar till täcket så hon slipper ligga och frysa om rumpan.

-Zzzzzzzzz

 

IMG_5159
Jag är mycket för listor nu, och statistik. Det är så bra att drämma till den älskade maken med. Pedagogiskt tycker jag….och konstruktivt.

 

Ett alternativ till detta hade varit att ungen lät sin utslagna mor vara ifred och bara gick ned och gjorde sin grej. Eller väckte pappan i samma ärende. Men alla tre alternativen slår, MAAAAMMAAAAAAAAAAAAAA! Jag är HUUUUUNGRIIIIIG NUUUUUU! Ge mig LAGOM varm O´BOY I DEN BLÅÅÅÅÅÅ FLASKAN eller så trashar jag huset!!!!!

Nu sitter jag här och lyssnar med ena örat på naturmorgon. Jag försökte snappa upp var ormar befinner sig men det gick bort i diskussionerna kring att Edgar vill åka moppe med sin pappa NUUUUUUUU.

I ugnen tillverkas en grekinspirerad köttfärspaj (ekologisk) till förmiddagens Spring Fair.

Den var klar fem i sju i morse och jag hann bli riktigt förbannad på kuppen. För jag försöker ju spara tid och kraft här på bekostnad av ekonomin….. jag har dragit mig för att handla onlinemat men nu gjorde jag ändå ett försök. Nöden har som bekant ingen lag. Jag beställde på måndagen, varorna kom på tisdagen och var mögliga på onsdagen.

Jag mailade om detta. Motvilligt lade jag till att de dessutom kommit 13.20 när den utlovade tiden var 11-13….Årechokladen som skickades med kompenserade inte för detta. Årechoklad är ingen favorit här hemma trots den superfina förpackningen.

Nu vid 06.20 upptäcker jag att de fyra paketen ekologisk nötfärs alla hade samma datum. Packat 19/5, utgångna 20/5….det tycker jag är mycket dåligt. För även om man är en stor familj (som coop inte vet om) är det ganska svårt att göra av med 2kg köttfärs på en dag…visst det går att frysa men då hands jag hellre köpt redan fryst köttfärs.

Jag kollade då igenom resten av varorna och konstaterade att det var ganska kort datum på det mesta…4 dagar på mjölken och leverpastejen….:(

Nu har jag mailat dem igen, har ännu ej fått svar på första mailet. Vi får se vad som händer. Om jag inte får en ordentlig kompensation för detta lär jag inte handla där igen på MYCKET länge. Men å andra sidan minns jag inget längre så kanske jag gör om det MYCKET snart???

 

FullSizeRender
Närbild på etikett. Det är fina bilder idag, jag får kompensera imorgon.

 

Nu är pajen klar. Jag hoppas alla överlever….men det luktade och såg bra ut. Jag är inte så orolig faktiskt. Men kanske de gör som ICA och packar om och om igen…? Man vet aldrig.

 

Snart köper jag kött direkt från den ekologiske bonden, då kan jag andas ut.

Jag ett underbart meddelande via mms på morgonen. En kär man hade överraskat sin kvinna och jag blev nästan kär själv. Då mindes jag hur min egen man (ni vet han jag hackar på, helt befogat, nästan varje dag…). En morgon när jag kom till sjukhuset hade han under natten (han nattarbetade då) varit på sjukhusparkeringen och satt upp lappar på ALLA parkeringsautomater med plåster. På dem stod: Anna jag älskar dig, ha en bra dag!

VA???? Så fantastiskt romantiskt och omtänksamt. Ena lappen sitter sedan dess (6 år sedan) klistrad på insidan av min bildörr. Jag tittar på den varje gång jag sätter mig att köra… Jag älskar dig med maken, du ÄR fantastisk!

Kram alla andra pingstfirare! Vad tusan ÄR pingst egentligen. Var det då Jesus upptäckte att han var psykotisk och gick till doktorn för att få ordning på rösterna? Sket jag i blå skåpet nu? Det bjuder jag på!;)

Anna ”The ateist”   Voltaire

2 svar på “Ny dag, nya möjligheter….jag menar utmaningar…jag menar motgångar.

 1. Underbar lapp – måste vara en underbar make!

  Lycka till med blogg, SEO och bokplaner.

  1. Hej! Tack, ja den var fantastisk. Men du skulle sett vännens…Mannen stod med skylt på flygplats, du vet en sådan som taxichaufförerna har…Det stod ”the love of my life” typ och hon bara dog!!!

   Jag önskar mer sådant i världen.

   Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen