Gud vilken dipp!

IMG_5223
Den här finns att beskåda i Spånga. Jag gillade den även om jag ogillar klotter. Det finns något jag känner igen mig i i den där rosa figuren…fnyser den? Jag har ju dykarcert också och är fd simmare…kanske det är grejen? Eller så är det bara att den är rosa och kanske sprutar eld???

 

 

 

Nej ingen dip utan DIPP, alltså en svacka. Dipp förresten var kommer det uttrycket ifrån? Är det ett engelskt ord från början, som kanske betyder dopp?

För dopp medför ju oftast en rörelse nedåt.

Kan det vara franskt? Nä, jag känner inte till något ord som detta kan härleddes till. Ned  eller låg är ju bas, baisse…eller vad katten Pays Bas typ och dyka heter ju plonger…dipsås vet jag inte ens om de har där. Jag har en fransk väninna som köper dipsåsmix i Sverige när hon är här på besök och sen bjuder på en France. Hon får mycket beröm då oftast. Estrella är ej informerat om detta. Inte OLW heller vad jag vet. Men det är rätt åt fransoserna som tror att de är bäst på mat. De är ni INTE! Det är VI som är det, vi gör till och med gudomliga haute cuisine dipmixar till chipsen, sau de sau..(så det så fast med frank accent).

IMG_5222
När man väl har fått klartecken till sovmorgon, då vaknar man självmant halv sex. Strax efter vaknade E som ville leka Nemo. Nemo stod inte att finna varför jag ritade ett saltvattenakvarium.

 

Nu mår jag genast lite bättre. Har ju varit lite doppad ett tag men jag märker att så fort jag struntar i det blir det en aning bättre. Jag kickstartar mig själv genom att ge mig fan på att skriva något roligt och då lossnar det liksom. Fast riktigt roligt är det kanske inte mer uthängande och elakt. Äh, det skiter jag i. Jag skriver för min skull ju och då får man skriva lite si och så som bekant.

Jo, jag är lite förbannad på riktigt också. Det handlar om att handla mat online. (dvs klicka på produkter och sen få dem hemkörda). Coop höll inte måttet tyvärr. Det var synd för det är annars där jag handlar mest, och sparar ohemula mängder poäng som jag trodde skulle ackumuleras till en resa till St Thomas…men inte om det ska vara på detta viset. För hem kom mögliga paprikor och vitmålar. De kom sent och all köttfärs gick ut dagen efter de anlänt. Min lätt konfliktförsiktige (fin omskrivning va?) make försökte bortförklara detta (varför han nu kände att han behövde försvara Coops tillkortakommanden?) med att det packas i butik, och då blir hållbarheten kortare i och med detta; o    ch att det ska vara en skyddad atmosfär….och han till och med granskade förpackningen för att kunna uttala sig om detta.

Jag tänkte (och sade) att det inte passade bra att han var EMOT mig i detta och att jag vet när jag blir pippad, tack!

Jag gick genast vidare till nästa onlinebutik. Det var http://Superquinnan.se som tipsade om Mathem och så fick det bli. Jag handlade lite på måfå och fick lite extra bonus i form av gudomliga mandlar från Mill and Mortar, lite ekologisk färsk linguine som nog kommer bli mer av ett problem då det bara räcker till två och vi är åtta…. samt ett flingsalt. Saltet var gulligt men helt onödigt för jag köper alltid salt i Frankrike, det från Guerande. Världens godaste salt. grått och fuktigt är det. Jag var nöjd med allt, de kom I TID också! Bara en sådan sak. Men sen öppnade jag den medskickade tidningen. Och DÅ blev jag lite galen, inte på Mathem men på Tasteline. För de har en reningskur. Och de påstår att ingefära bland annat är avgiftande.

Jag sitter och funderar på om jag orkar anmäla detta till någon instans, kan det vara konsumentverket kanske? För detta är inte bara vilseledande det är ju förbannad lögn!

Det stod en hel massa annat om olika cleanses men jag orkade inte gå igång på det. Ingefäran räckte i sin splendid solitude.

Jag skrev på Facebook till alla läkarvänner att vi blivit lurade på 5,5 år av våra liv. Vi hade ju bara kunnat få varsin ingefärsrot och lite chiafrön så hade vi snart varit arbetslösa, typ.

Jag tycker inte man ska hålla på med hokus pokus. Jag gillar inget som inte är bevisat. därför har jag synnerligen svårt för healing, tarot, medium, antropologer, religion, spöken, hälsokost, terapi som ej utförs av legitimerad personal och häxkonster. Annars är jag ganska open minded.

 

IMG_5206
Kära läsare, känner någon av er igen denna näpna lilla växt. Den klättrar i muren, i springor och är på väg in genom vår dörr. Är pytteliten, lila och ser närmast ut som en Linnéa…

 

Nu är jag slut. Det tog på tok för lång tid att lägga två av barnen. Tylla har lärt sig att svinga sig ur sin barnsäng så just när man trodde man var säker öppnas ett nytt helveteshål framför en.

 

IMG_5191
Kanske mitt smartaste barn? Hon har invaggat mig i falsk säkerhet och NU ger hon järnet på alla fronter. Mamma kommer säga: -Vad var det jag sade!?! Såklart, hon brukar ju ha rätt. Det är bergis hon som lärt T att svänga upp ena benet så hon står i spagat och sen rulla över kanten….det är så hon jobbar morsan, under cover!;)

 

Så är väl livet. Man vänjer sig snabbt vid sakernas tillstånd. Sen kommer ett nytt läge, man blir chockad och det tar några dagar att anpassa sig…precis när man tror man gått i land sker det igen och igen och igen. Därför är det så roligt men nyblivna föräldrar som efter två veckor talar om för en hur deras barn är,

-Åååå lilla gullet hon sover så bra. Inga problem alls att natta och hon äääääälskar att ligga i vagnen.

Vanligen brukar jag inte upplysa dessa stackare om att de förmodligen har fått en Gremlin som kommer kräva att bli matade och burna efter midnatt minst två år till. Men jag ristar in det i stentavlor nere i min källarhåla. Och så skrattar jag rått.

God natt! Allt var inte helt snäll den här gången heller, jag har svårigheter med snällhet, jag tycker det gränsar till dumhet….och dum vill jag inte vara;)

 

IMG_5231
Här en bild som kunde platsat i den där Facebookgruppen jag gick ur för man inte fick hänga ut ANDRA än sig SJÄLV!!! På rak arm ser jag….inga av mina skor i röran dock. Jag vet däremot att jag minst fem gånger inder helgen parat ihop och stoppat in alla skor i respektive fack. Och ni ser ju hur många fina fack det finns…

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen