Komma ur bubblan

IMG_5302
Så här ska en entré se ut tycker jag!

 

 

Idag hade jag ett uppdrag. Jag skulle in till stan. Som vanligt med en snäv tidsram. Jag hatar att lämna hemmet i onödan, det är som att jobba deltid men ändå få utföra alla arbetsuppgifter…att släppa efter här, det kan man få beta av i veckor efteråt. Men idag fanns ingen återvändo. Detta skulle göras.

 

IMG_5319
Här är stället, Garbointeriors, makalöst fint.

 

På väg mot målet ser jag framförmig en massa grönska på gatan. Jag får en omedelbar känsla av Liberty store i London, fast i svensk lite avskalad tappning. Jag bestämmer mig för att slösa med tiden. Suget blev så stort. Ingången är som ett orangeri, fikon, citroner och doftpelargoner. Inte så många sorter, kanske fyra fem olika. Precis så som jag vill ha det. Lite som sovjets femårsplaner. Tre sorters pelargoner 400000 kängor i storlek 42….valmöjligheterna är begränsade med urvalet perfekt.

 

IMG_5303
Limón, det härligaste jag vet. Mormor hade citroner på sin bakgård i Spanien. Finca Limonero i Alfaz del Pi. Jag måste tillbaka dit snart känner jag!

 

Jag trodde först att det var en blomsterbutik men se det var det inte. Det var en….jag vet inte, en inspirationsbutik. Där fanns möbler, tyger, kakel, färg, parfym, kläder och smycken bland annat. Jag blev helt tagen av deras sammetstyger. Jag ska ju snart (hoppas jag) få inreda mitt splitternya hus. Och det ska ha fönster från golv till tak (nästan). Jag har redan bestämt att gardinerna ska gå just från golv till tak, inte släpa i golvet utan vara precisa. Städpraktiskt tänker jag. Vi får väl se med det.

IMG_5316
Jag hade gärna stannat längre. Hasta pronto säger jag!

 

Jag fotade som en galning tyckte jag och på vägen ut ser jag något som jag känner igen. Det är keramik. Jag är ju svag för det. Men dessa råkar jag ha två av hemma redan, å så bra, då måste jag ju köpa flera, det är ju inte alls onödigt då…jag fyller bara på. Jag frågade en ur personalen men hon hänvisade till nästa, hennes ansvarsområde var växterna, gott. Den andra kvinnan bekräftade att det var samma serie men denna gång utan indiska gudabilder. Detta passar ju ÄNNU bättre, ateist som jag är.

 

 

 

IMG_5304
Vad är detta för stil? Shabby French? Jag älskar färgerna och patinan även om jag aldrig skulle inreda på detta sätt hemma. Hade jag en Stockholmslada på Gotland kanske…

 

IMG_5307
Prinsessa på ärten? Då passar nog detta perfekt. Fina färger och härliga tyger. Notera den lilla garntofsen.
IMG_5305
Fint sätt att presentera färg på. Skulle nästan kunna funka som dekoration på en vägg. För den som inte kan bestämma sig. Varför INTE???

 

Men jag avstod från att köpa något. För inom två veckor ska jag bo i kappsäck på obestämd tid. Jag behöver inte ytterligare espressokoppar i bleka pasteller och guldkant just nu. Men snart! Och då ska de matcha de blekrosa fodrade sammetsgardinerna. Ja just det, fodrade. Det måste man bara, det har jag förklarat förut, läs på min andra blogg om det! Egethushalle.blogspot.se

Jag skyndade ut men var helt upprymd av detta, jag måste in till stan oftare, det berikar själen. Några meter längre fram såg jag fantastiskt fina blomlådor också!! Så enkelt och snyggt. Känns franskt på något sätt. Den blå färgen påminner om den som Napoleons armé hade på uniformen, bleu de lecoture. Där var jag i somras.

 

 

IMG_5308
Jag älskar dessa krukor, men jag gör dem hellre själv. Med lite hjälp av Eva på Form från Skå med bränning och glasyr.

 

 

 

IMG_5314
Två av dessa hade jag innan med indiska tryck. Nu vet jag var jag kan komplettera samlingen. Tack Friday!
IMG_5315
Det fanns talrika också, överljuvliga. Dessa skulle du ha Mickan, önska dig till JUL!!! Jag lovar att köpa, alla fyra barnen ska få av mig då de fyller år från och med nu. Säg bara vilken färg DU önskar!;)

 

IMG_5317
Att ha rodor hemma när man har klåfingriga barn, det har jag valt bort. Men i en hög kruka kanske det skulle funka. Jag känner att jag dras mot de bleka pastellerna mer och mer. Har försökt att stå emot men nu när huset ska bli svart och trärent kanske det är dags…? Ser ni mig där??? Jag verkligen försökte få med mig själv i spegelbilden. Fåfängt men visst ger det ett mervärde!?!

 

IMG_5320
Avslutningsvis balkonglådan vid Stockholms Lås, jag bara älskar den med. Nu har det varit så mycket superlativ här att jag borde vara toppbloggare någonstans känner jag…. Jag kan lära mig att särskiva också! 😉

Au revoir!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen