Maken talar ut

IMG_5174
Mycket goda cakepops på skolans Spring Fair, snygga var de också!

 

Så här inför helgen laddar jag alla kanoner jag har, luftvärnsartilleriet var redan laddat sedan tidigare. Varför? För att det roar mig. Och för att jag ALLTID vill veta varför. Jag frågar och frågar, jag försöker vara konstruktiv och kognitivt bearbeta min omgivning men jag går bet. Därför ska jag försöka nästla mig in i makens vindlande hjärnbark och analysera hur HAN ser på saken….Vi får se hur jag lyckas med det.

 

IMG_5101
Vaddå? Den har ju inte trillat än!!!

 

Hej hörrni, ni har ju inte hört min sida av saken på ett tag. Det är ju svårt att få en syl i vädret när man lever nära inpå den där kvinnan. Hon är, även som mest utmattad (hon hävdar att hon är det iallafall, jag är inte så säker på det) jävligt ettrig och högljudd. Men som ni vet, jag blir anklagad för diverse saker som går fel här hemma. Som att jag sprider mina kläder över huset, inte plockar upp efter mig, sover med de bästa kuddarna, inte vaknar när något barn skriker, inte hjälper till med hushållsarbete och är allmänt slö. Det är så många anklagelser att jag nästan inte orkar bemöta en av dem. Men nu gör jag ett undantag. Jag fattar inte varför hon går på om detta, hon vet ju sedan tidigare (8år) att jag är mycket sämre på allt. Hon gör saker tre gånger snabbare än jag och gör dessutom klart allt hon påbörjar. Det vore ju helt galet att JAG då skulle blanda mig i och förlångsamma processen…inte ett dugg rationellt.

 

IMG_5435
Anna! Annaaaaaaa! Är tandkrämen slut? Jag hittar den inte. (Tänk att hon aldrig kan se till att det finns tillräckligt med stapelvaror och hygienprodukter hemma längre, vaddå leta? Den ligger inte EXAKT där den ska, var kan den då vara???)

 

Jag har för övrigt mekat med moppen (ni vet den som alltid går sönder och som jag inte använder längre men som är himla bra att ha). Vinterdärcken har jag högst upp på listan att åtgärda för övrigt, det är HELT onödigt att tjata om detta. Det kommer att göras, och om vi är riktigt ärliga här så är svensk sommar jävligt kort och helt plötsligt är det halt väglag och då är vi FÖRST med vinterdäck! Så genomtänkt att till och med frun skulle gilla det.

Sen detta med att jag sover mer men aldrig bli pigg…..Ja!?! Vad är det med det??? Jag är fortfarande UNG, jag är nästan som en tonåring ju. Ju äldre man blir desto mindre sömn behöver man och frun är ju faktiskt mycket äldre än jag . Så det är ju helt logiskt att hon får ta nattpassen. Hon brister även här i sin logik.

Att jag aldrig avslutar sådant jag påbörjar, det har ju sin naturliga förklaring. Jag blir ju STÖRD hela tiden av henne. Hon påpekar att det ligger strumpor överallt och tjatar om kaffekoppar på golvet, Coca-Colaburkar under sängen, stopp i toan och jävla vinterdäck dygnet runt. Inte undra på att man är dödstrött! Jag kommer säkert bli döv på kuppen av allt förbannat tjat. Hon sliter ut mina hörselceller på den där ettriga frekvensen och sen kommer jag sitta där ensam på hemmet när hon är död för länge sedan och inte HÖRA vad den underbart trevliga och hjälpsamma personalen på boendet säger mig.

Så less på detta. Varför kan hon inte bara lägga ned allt tjat och vila sig, om hon nu är så himla utarbetad. Varför ska allt vara på sin plats? Jag menar sockor, tandborstar, saxar och så vidare. Själv kan hon ju inte hålla reda på någonting längre. Tappar plånböcker, körkort och pengar som om hon hade hål i fickorna. Är det kanske så att det är hon som strör ut mina grejer men bara inte minns det? För jag kan minsann inte minnas att jag ställt en Coca-Colaburk vid min sida sängen. Jo, det var jag som drack i den men det behöver ju inte betyda att det var jag som ställde den där! Faktiskt.

Jag tror att vi skulle vara i ett mycket sämre läge om jag började slita ut mig också. Jag menar VEM skulle då meka med moppen och åka till jobbet?

Men i morse tyckte jag lite synd om henne ändå. Jag hade för sjuttioelfte gången lovat att gå upp först. Det passade nämligen bra för jag skulle vara tidigare på jobbet idag, men jag var SÅ HIMLA TRÖTT att jag lät bli. Jag låg jättelänge och hörde på henne när hon vimsade runt i köket med barnen (hon hade ändå vaknat först så det var ju lite onödigt att jag rusade upp då) och tänkte att hon nog hade koll på läget. Hon till och med tog med båda killarna kvart i sju till bensinmacken för att köpa mjölk. Den var slut och jag missade att handla det när jag var i butiken igår kväll för att köpa…..välling och mjölk var det ja. Så då fixar hon det.

IMG_5164
Här är en bild hon skickade i lördags….Ja ja det var snävt och du ÄR duktig, hur mycket cred behöver du kvinna????

 

Hon har sådan förvånansvärd simultankapacitet. Skulle blivit en lysande stridspilot tror jag. Fickparkera är hon en jävel på också,  där slår hon mig på fingrarna måste jag erkänna. Trots att det är jag som har en förarutbildning. Men det skryter hon lite med. Igår fickparkerade hon stora bilen med en hand medan jag pratade med henne i telefon om något som irriterade henne väsentligt. Hon sa till mig på skarpen att vara tyst och göra som hon sade och skickade efteråt en bild på hur bra det hade gått att parkera och skälla på mig samtidigt.

Dessutom hade hon en sjuk tonåring i bilen som hela tiden satt och sade:

-Mamma det går inte, du kommer aldrig i i den fickan…Fantastisk kvinna egentligen.

 

IMG_5436
Här bilden från igår. Men nu ser jag att det faktiskt inte alls var så trångt som tonåringen verkade tycka när hon skrek att det skulle gå åt helvette…Den där hade till och med jag klarat även om ena motorn brann. För övrigt är det den ”lilla” bilen.

 

 

Så på söndag är det Mors dag, kanske vi ska börja fira den dagen. Hon kommer älska det tror jag. Jag köper något fint, som plåster på såren så hon orkar lite till. Tror ni inte hon skulle gilla det?

Nej, nu hinner jag inte mer, duty calls. Jag måste…..vad var det nu…. jag börjar bli som frun här. Men iallafall, kul att språkas. Tro inte på allt hon skriver. Hon bara slamrar, ni vet tomma kärl och så vidare…

Maken;)

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen