Redovisningstider

FullSizeRender_2
Här står jag i vattnet och är gravid. Året var 2001. Det var tredje gången gillt.

 

 

Jag har sedan jag startade mitt företag anlitat en redovisningsbyrå. Detta gjorde jag för att jag tycker det är för mycket papper för mig att hålla reda på, jag vill att allt ska skötas korrekt samt och att jag inte anser mig begåvad nog att räkna rätt (förstår inte fackord och regler). Subtraktion och addition det klarar jag ju bra. Jag har faktiskt lyckats med 1,9 på högskoleprovet…FAKTISKT!!!

 

FullSizeRender_1
Men det mest fantastiska jag gjort är mina barn. Här Fanny snart fyra i kattöron som jag sytt.

 

FullSizeRender
Här en till unge jag tillverkat, med lite hjälp….

 

 

 

I början av veckan fick jag mail från firman som sköter detta åt mig (den till vilken jag skickar alla mina papper och betalar bra för att de gör detta åt mig). Jag skulle tala om hur stort mitt varulager var. Jag frågade lite om de menade min enskilda firma eller AB…det var den enskilda. OK. Jag försökte tänka ut hur mycket det kan vara och uppskattade mellan tummen och pekfingret detta till ca 70000kr. Men jag visste ju inte säkert varför jag skrev tillbaka (till den som sitter med ALLA papper och lyfter 560kr i timlön ex moms) att jag ju inte gjort så många inköp under året och att det nog är enklast om hon istället tittat på den balansräkning hon mailade mig (som inte förstår vad en enda av posterna betyder och betalar 2000kr/månad i snitt till denna firma för att slippa just detta) igår….

Skärmavbild 2015-05-29 kl. 11.45.35

Här kom jag med en fråga som besvarades med detta mail…

 

Skärmavbild 2015-05-29 kl. 11.46.44

 

Mitt svar: -Ja men det var väl en bra idé!

Mvh

Anna

 

Så, alla ni småföretagare som brottas med vinster och små marginaler. Det är inte raketforskning de håller på med. De ÄR inte raketforskare och jag för min del tycker nog att jag kunde få reducerad taxa här…det känns som om jag gör deras jobb. Men nu ska vi inte vara sådana. Jag ska lära mig detta, jag ska använda ett bokföringsprogram och vips kan jag ha råd att åka på semester med familjen!

 

#jävligtlesspåattbetalaskyhögaavgifterföralltochkännaattjagblirskinnad

#jagblirfangalenpåallaonödigautgiftermailkonversationerochohederligatomtsäljareochmäklareihelavärldenochönskarattjag-  

sattpåenstrandvidmedelhavetmedenpinacoladaihandenochskrattadeåteländet

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen