Å hej!!

IMG_5924
En av mammas grannar har en makalöst vacker stor ros. Jag älskar den rosa kanten på den vita blomman. Den var så vacker att jag glömde bort att dofta på den. Det ska jag göra imorgon!

 

Idag var första dagen utan att äga ett boende på 18 år. Jag bor i kappsäck hos mamma och pappa. Det kräver en hel del av alla här, kanske mest av mig…Jag har haft två sammanbrott redan, det blir säkert fler. Men nu har vi klarat ut problemen (för stunden) och vi är överens om att skit är till för att rensas ut. Men lägger inget på burk här hemma, vi vädrar. Mycket hälsobringande!

IMG_5925
Eftersom jag fotar så taffligt och gärna vill förmedla hur fin den här blomman är kommer här ytterligare en bild.

 

Men detta med att inte ha ett boende och att se de nya ägarna röra sig runt i det hus som var mitt för mindre än två timmar sedan…det är lite speciellt. Jag önskar dem lycka till i det där stora, välrenoverade huset som är ett helvete att städa.

 

IMG_5926
Och en till. Men det var sista jag låååvar! Jag har länge varit på jakt efter en ”chokladrosa” ros som jag sett en gång i en tidning. Annars vill jag inte ha rosor i trädgården. de sticks så fasligt.

 

Vårt husbygge verkar ta form nu. Möte på måndag med en husbyggare och om vi blir nöjda skriver vi snart kontrakt. Det visade sig att de räknat på ett mycket större hus och tagit i lite extra på markarbetet och vips hamnade priset på den nivå vi räknat med ungefär. DÅ inträffar det som jag alltid hoppas på, maken börjar fundera….på vad jag sagt tidigare….POOOOOOOL!

FullSizeRender_2
Här gratisbad. Iskallt men ändå. Tylla diggar vatten, och sand och VÅGOR!

 

Eftersom jag hatar att gå till badhus numera (skitigt, stökigt, kallt och dyrt) men ändå älskar att simma (fd. simmare) har jag tidigare föreslagit att vi ska ha uppvärmd pool. Solcellsuppvärmd, med samma design som på mitt favorithotell i Spanien. Och i mosaik som i mormors pool. Han hörde tydligen detta och nu har han börjat googla hej vilt!

 

IMG_5929
Men hur snygg är den baljan? Jag bara älskar den. Måste ta reda på om man kan få något liknande här. Screenprintad liner??? Kan det vara det?

 

Jag bläddrade i en extrabilaga till SvD idag och då ser jag plötsligt en underbart häftig simbassäng. Det måste vara ett tecken.

Annars känns det som om kraften kommer tillbaka. Huset är sålt, pengarna är på banken, vi kan vara lite slöa på kvällarna och inte packa och bära som galningar. Idag var vi på stranden till och med. Väldigt härligt. Barnen blir hur snälla som helst som genom ett trollslag och man behöver bara följa efter Tylla. Jag håller ett öga på E också för han kan hitta på att rymma emellanåt. Alla barn är kvar och välbehållna. Tack och lov för det!

Mina äldsta tre är med sin pappa på Malta nu, min far landade just i Frankrike. Han hade laddat för att ringa den som har hand om huset där nere i flera dagar. Han har gett små hintar om att han ängslades lite inför att prata franska på telefon. Jag plockade inte upp den bollen vanligen brukar jag få frågan om jag kan sköta sådan konversation men jag är lite motvillig. För Michel snackar på som om jag vore infödd så fort jag börjar tala och sen är jag lite lost. När vi är nere i Frankrike är det en annan sak, då dyker M upp lite när det passar honom, får en öl och vill småsparka. Det brukar gå bra om han kommer mitt på dagen men sist kom han tidigt, när jag inte känner mig vare sig redo eller klädd. Då brukar jag säga åt maken att sköta snacket. (Han talar ingen franska men är bra på motorer, rinnande kranar, motorsågar och gräsklippare).

Vi skrattade mycket åt detta här idag. Hur han står där medan M talar snabbare än vinden och sen säger

– bla bla bla bla bla electrique. Varpå maken  säger:

-Ah, électrique! Och nickar igenkännande. Lite som i Picassos äventyr. Mortadella mondial ni vet…

 

 

FullSizeRender_1
Min far hade tydligen ”raderat” Michels nummer (trodde han vi skulle gå på den? Maken skickade numret på sms och sen fick han meddelandet som skulle till M…Notera att vi är mycket kosmopolitiska här. Blandar svenska, engelska och franska lite som det passar. Sen mitt syrliga svar;)

 

 

Nu ska vi räkna på pool. Jag kanske får en Jet-Stream så vi kan ha en mindre pool. Jag ska kämpa lite för mosaiken, maken är motsträvig och drar paralleller till vår fd. granne och dennes inkallande av 70-tals mexitegelvilla…Fånig jämförelse tycker jag. Jag har GOD smak och jag tar mig bara friheter när det gäller extravaganta prylar som swimmingpooler, faktiskt!

Nu ska jag mentalt försöka blocka ut det faktum att Svt sänder ett medeltida bröllopsjippo för hundraelfte timmen (och att maken och min mamma tittar/tittade på detta) och försöka fokusera på att rita en snygg sump! Under dagen gjorde jag stor sak av att INTE se på bröllopet. Jag läste Situation Stockholm i trädgården istället och blev lite förälskad i den yngre av bröderna Luuk. Jag fick lust att klä mig som en man!?! alltid ska jag göra tvärtom fast likadant. Men jag har faktiskt länge funderat på detta. Jag gillar manskläder, måste bara få till passformen och fimpa två till tre kilo på rumpan så jag blir lite mindre rundad. Jag vill vara kantig, hård och rak. Det är mitt midsommarlöfte.

Jag för min del tyckte att Ebba var snyggast. Isblått, rakt och inga krusiduller, skitsnygg i håret var hon också. Allt annat gick bort. (Jo jag såg lite, av misstag, eller misstag, jag kollade in E helt enkelt. Det är inte ett brott för en republikan, dessutom betalar jag licenspengar. Eller….inte just nu jag ser på mammas licenspengar!)

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen