Den där mamman alltså…

IMG_5934
Malta! Denna bild skickade tonåringen idag. Jag dör av avundsjuka. Var är min strand? Var är min vila med paraplydrink? Livet är hårt och orättvist!

 

 

Hej allihopa, det är jag Tylla. Jag har inte fått komma nära datorn eller andra sociala medier på ett tag. Det beror på att de jag bor hos har bestämt sig för att leva i kollektiv…såååå 1968! Vi har fått tränga ihop oss hos de gamla runda i flera veckor nu och det verkar vara en permanent lösning. Jag fattar ingeting, varför byta det stora rymliga huset med massor mer härliga trappor, gömställen och stor utmanande tomt mot detta? Dessutom samarbetar alla långa med att hindra mig. Inte alls den uppväxt jag hade tänkt mig.

Hon som kallar sig mamma klagar på att hon är utmattad, det börjar bli riktigt jobbigt att höra faktiskt. Så egocentrerat. Hon har inte ägnat min utmattning en tanke ens. För jag är verkligt matt numera. Jag har drabbats av någon sorts ny åkomma som gör att jag får fler vassa saker i munnen…helt utan förvarning. Det gör jätteont och ingen verkar fatta vad som tär så på mig. Mamman såg nog något igår och tyckte att det skulle vara förklaringen till att jag varit extra jobbig. JAG? EXTRA JOBBIG!?! Snacka om att kasta sten i glashus. Jag är bara precis sådan som man ska vara i min ålder. 

 

IMG_5894
Så här sov jag igår efter lite om och men. Ganska skönt ändå att ha hela sängen för sig själv.

 

Senaste tiden har jag förstått att man inte måste somna utan vidare. Man kan gnälla, klättra ur sängen, dänga böcker i huvudet på henne och då och då få in en dansk skalle på mammans näsa. Det är väldigt underhållande. Det kommer ni få se mer av här hemma, hör ni det ni trötta gamla stackare. Jag tänker ta ut svängarna här. Det har blivit mindre mörkt också, på kvällen alltså. det livar upp. Idag läste mamman samma saga för mig säkert fyra gånger för mig. Sista gångerna fick hon knappt ett ord per sida sagt för jag bläddrade själv. Bara för att jag kan. Hon kortar ner berättelsen då och verkar få lite panik…väldigt roligt att bevittna. 

Jag har hört att hon ynkar sig lite för pappan, hon säger att jag är ”jobbig” nu. Jag fattar inte vad hon menar alls. Mitt jobb är att undersöka saker och testa allt jag kan komma på. Jag räds inte något; stup, balansgång på soffkanten, gå rakt ut i vägen eller vad katten jag kan komma på. Jo, dammsugaren är lite läskig, den undviker jag om jag kan. Det har jag nog efter han pappan. Han verkar inte heller gilla den.

Nu har mamman gett upp här vad gäller läggningen. Pappan fick ta över, han började om med att läsa. De är verkligen lättlurade. Nu ska jag se hur många gånger jag kan knyckla ihop sidorna och slå boken i huvudet på HONOM innan han tröttnar och lägger ned mig i den där satans barnsängen. Wish me luck!

 

IMG_5921
Hur fördriver jag dagarna? Jo nu byggs det Lego här. Väldigt roliga djur faktiskt men jag funderar på att limma ihop bitarna för killarna är helt slappa i händerna och tappar de rackarns djuren hela tiden så de går i tusen bitar.

 

 

Hej alla glada och trogna läsare!

Vi har haft ett smärre helvete här. Vi bor med mina föräldrar. Det är trångt men ganska skönt. Man får markservice och hjälp att passa illbattingarna. Jag har hämtat mig lite från själva flytten nu. Kontraktet skrevs i fredags och nu har jag släppt det huset helt faktiskt. Det var krångligt att bo så stort. Barnen kunde försvinna hur som helst och man fick jaga dem hela tiden. Nu är det lättare att hålla koll.

Tylla har varit extra gnällig sista tiden och ändrat sina rutiner. Hon vägrar somna med sin välling nu. Jag fattar att det är ett utvecklingssteg hon tar men hon tar sådana jättekliv! Från att vara säkraste kortet vad gäller att somna verkar hon ha lagt sig till med extra mycket energi efter klockan sju. Det passade mig inte alls bra kan jag säga. Det hade varit skönt om ETT barn hade varit enkelt att få i säng för tillfället.

Jag har i och med detta börjat läsa för henne. Tidigare var hon inte så intresserad. Nu tar hon gärna upp en bok hon fastnat för och ger mig. Första gången jag läser går bra men sen vill hon vara mer interaktiv. Pekar, vänder blad och slutligen brukar hon rycka boken ifrån mig. Hon roterar som en krokodil med sitt byte i sängen och minst en gång per läggning knockar hon mig rakt på näsan. Jag är rädd att jag ska få en sådan där boxarnäsa endera dagen. Den har ju fått ta emot en del smällar av barnen genom åren…

FullSizeRender-2
Jahaja, tydligen är det roligare att trilskas med mamman…

 

Nu verkar hon ha somnat. Maken smsar lite retfullt. Han får henne att somna direkt när han tar över. Men jag tror det beror på att hon är helt utmattad av att hon testat alla gränser när jag försökt lägga henne. Det är som när man försöker att öppna ett konservburkslock med all sin kraft, ger upp, räcker över till maken och det bara säger PLOPP! Kanske vi ska ändra om lite här?

 

Nu ska jag planera ALLT för huset, det nya alltså, som jag ska bo i efter årsskiftet!

 

Hej på er!

A

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen