Tjuvnyp, smågnäll och råsopar

Första chilin. Oklart om övriga sorter ska vara gröna…

Heeeeere´s Johnny!!

Jag ska för ovanlighetens skull flytta fokus från min omedelbara närhet. Dels för att jag lovat min mamma, dels för att skona er och min man. Idag på väg till mitt arbete ser jag detta:
Först tänker jag att någon organisation flyttstädar eller något men sedan minns jag något jag läst i lokaltidningen….Stadsodling! Vår stad har beslutat att testa om det finns ett intresse för detta. Initialt tyckte jag att det verkade som en härlig idé. 
Jag har tidigare, eller är väl för den delen fortfarande, medlem i Trädgård på Spåret vid Skanstull som jag tycker är ett underbart sällskap. Man odlar ihop och har lite happenings. Kolla upp det ni som bor i Stockholm! De behöver mer folk skulle jag tro. Framförallt nu i hettan!

Hur som helst kommunen lovar stå för pallkrage, vatten och jord. Själv ska man stå för frön, verktyg och arbetskraft. Mycket generöst. Men det jag vänder mig emot är val av plats och hur i helvete tänker man när man slänger ut 10-15 pallkragar hur som helst? Jag mailade direkt och frågade vänligt var de tänkt sig att ha dessa urbana odlingsställen. Hoppades in i det sista att det fanns fler mer ordnade ställen och att detta var någon slags förvaring. Men nej, THIS WAS IT! ca 30000 invånare har 15 intresserade av urban odling, hur många promille är det? 


Så här såg annonsen ut…nästan vilseledande marknadsföring.


Vill du odla i sommar? Kliar det i dina redan gröna fingrar eller är du intresserad av att se om odling är något för dig? Nu kan du odla grönsaker eller blommor centralt i Hässelby och Vällingby kostnadsfritt! Det är först till kvarn som gäller, så ta chansen.Om man ska göra något härligt och bra för sina invånare så kanske man skulle ordna det härligt och bra. Det kostar sällan extra och brukar allt som oftast generera ett bättre resultat. Detta var det fulaste jag sett på länge och jag ser framför mig hur alla förbipasserande som ska sätta sig och supa/droga i den ökända sk. Engelska parken 10 meter därifrån kommer äta upp alla jordgubbar eller kasta ölburkarna där. Mycket fördomsfullt jag vet, men jag har viss lokalkännedom. Jag hoppas bli motbevisad.

Så för sjutton gubbar, raka rader, någon form av inramning och en annan plätt, är det för mycket begärt? Jag får inte lust att släpa mina egna redskap dit och försöka odla sallad iallafall.

Det var första irritationsmomentet.

Sen Ryan Air. Först så kan jag bara be om ursäkt för att jag ens beslutat att flyga med detta bolag. Det var plånboken som fick avgöra. Har lovat döttrarna en resa till valfri europeisk storstad…Första dottern valde London och där var vi för två år sedan och shoppade. Nu är det nästa dotters tur. Hon valde också London (hade hoppats på Barcelona men jag har inte sista ordet). Så jag bestämde att åka nu när bebisen är lätt att ta med,  vi panikbokade. 
Det blev ganska billigt och jag fick dessutom bidrag av mamma, som vanligt (puss mamma). 
Idag skulle jag checka in och då kommer frågan om jag ska ha bagage….Ja, jag ska resa med en bebis och en 15-åring till en stad för att handla lite åt familjen. Så en resväska eller två kommer att behövas. Det kostade drygt 1880kr att ta dit var sin väska på 15 kilo och 20 kilo tillbaka. Jag började faktiskt gråta. Det blev för mycket. Dessutom krånglade hemsidan och datorn dog mitt i incheckningen och min överstressade hjärna klarade liksom inte det just nu. Mamma lade bandage på min själ och jag övervägde på allvar att sjukskriva mig själv och kasta in handduken. Den överjävliga arbetsdagen bidrog i hög grad till detta, men det är en annan BOK!

Så jag ska aldrig i livet åka med Ryan Air, det blev i slutändan dyrare än SAS! Jag kommer säkert få problem med paraplyvagnen också när vi väl står i gaten men då tänker jag simulera ett EP-anfall och ge dem andra saker att tänka på.

Det var nummer två.

Sen har jag för mina läsares skull sonderat bloggosfären en aning. Inte mycket men en aning för att se hur andra gör och hur sidorna ser ut. Jag inser att jag gör helt fel. Jag skriver ju åt helvete för mycket, knappt några bilder på mig eller naglar. Inte en ett enda tips på en enda skönhetsprodukt utom min egen hemkokta salva….Jag förstår ingenting tydligen. Men sex har jag ju lockat med och det är väl antagligen det enda jag skulle kunna skriva något om för nagellack, smink och duckfaces är inte min grej…Inte att skriva kort heller faktiskt.

Så nu förstår jag verkligen att uppskatta er som hänger här och läser allt jag skriver och till och med orkar kommentera, maila och skicka instagramhälsningar, ni är verkligen uppskattade! Ska försöka reda ut varför inte alla kommentarer syns dessutom men otekniska jag är fortfarande lite i chock över att jag ens har en fungerande blogg som jag nästan vet hur den fungerar…

Så här mycket ska man skriva för att försörja sig på bloggande. Det ska dessutom beröra mode, crocs och små barn. Det hade man inte kunnat tro!Nu ska jag se en helt crazy film med min oerhört härlige make, den heter Seven Psychopaths och det är andra försöket.
Vädret kan man iallafall inte klaga på och jag har haft tid att ta bort det skavda nagellacket iallafall…det är mitt bästa skönhetstips! Ta bort skavt nagellack i tid!!! Se där jag tar mig!

#kollarinkompetitionen #bloggspioneri #stadsoling #som #suger #trädgårdpåspåret #ryanfuckingair #kyrkråtta #skönhetstips #chili #sexbarnsmamma #london #skönhet #tips #nagellack #räckerdetnu?3 svar på “Tjuvnyp, smågnäll och råsopar

  1. ja att åka bil så många mil gör ju inte bara barnen trötta utan en själv också. Här blir det också lugnt med bilen ett tag framöver nu 🙂

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen