The road to hell is paved with good intentions


Heliotrop, vit lavendel, Mårbacka och Oxalis skönt för både näsa och öga

Rubriken är en del av texten från Madonnas låt 4 minutes. Den är klockren tycker jag. Att vilja väl är svårt om man inte vet vilket som är väl. Till exempel kan en ”snäll” doktor som i bästa välvilja skriver ut en medicin bidraga till att någon fastnar i ett missbruk. Att ge utan att tänka på var gåvan hamnar kan också bli fel. Jag tänker då inte i första hand på tiggeridebatten som pågår utan även på de uppställda boxarna för kläder som ställs ut av ljusskygga typer och som kommunen inte kan flytta på för då gör de sig skyldiga till egenmäktigt förfarande. 
Att i sin godhet gå med på saker som man normalt inte borde för att man tycker synd om någon kan göra att man finner sig bedragen och att hela tiden vika ned sig leder andra att tro att man är lättutnyttjad. 

I går kväll fick jag ett sent sms av dottern angående ett referensbrev jag lovat utfärda. Jag fick lite panik för det är ju en ganska viktig sak att skriva åt någon och det ska tänkas igenom och formuleras väl. Jag blev lite sur på att hon inte kunde förvarnat lite tidigare men svalde det, van vid att få mothugg och angelägen om att hålla en skön ton med avkomman… Jag vaknade 06.30 med Tylla och gick genast ned för att författa ett brev. Det innehöll självständig, lojal, kreativ och pålitlig bland annat. Vilket är helt sanna grejer. Hon tar bussen mot jobbintervjun och jag är glad att hon sköter om den biten själv och inte ber om skjuts hela tiden som de övriga. 
30 minuter senare får jag samtalet. Hon har glömt det obligatoriska fotografiet. 
Jag säger att det kommer bli svårt för mig att få till detta och maken har just åkt iväg, jag är ensam hemma med tre småttingar som måste ha frukost och sen till dagis.
Mammahjärtat (ett ord jag för övrigt hatar men som verkar på modet. Det jag menar är den Lutherska känslan av att ha misslyckats totalt i att förmedla framförhållning, förberedelse och kontroll som mamma) gör att jag slår knut på mig själv, skriver ut kort som hon mailar, kastar mig i bilen, möter vid bussen och sen snurrar runt två varv om huset hon ska in i för hon vet inte exakt var det är….
Snabbt tillbaka till småbarnen, mannen som nu kommit hem och tagit hand om allt och så iväg för att skjutsa dotter nr tre till Borlänge från Arlanda. Pust. Det positiva med denna dag var att jag fick köra pappas fina nya bil i fem timmar, dricka en frappé mocka från Mc Donalds och vara lite ensam med dottern i bilen. Samt att jag fick lite nya roliga idéer i skallen som kanske kommer ut under hösten. 

Frappé on the road. Därefter brainfreeze..Bilderna idag är valda för att ni ska ha koll på hur Operation Maken sköter tvätten framskrider (jag är Agent Via Control) och så en vacker bild på mina blommor i trädgården.Nästa steg blir en tvättkompost……..Nu brassar i massor!

#brasilien #fotbollscup #jobbsökande #självständighet #curling #bilfärd #borlänge #operationmakeskötertvätten #heliotrop #vitlavendel #madonna #good #intentions

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen