Segt virke

Vaffan är det med barn nuförtiden? De sover inte som det utlovades…nu 22.00 somnade Tylla för TREDJE gången. Edgar somnade två gånger och däremellan vrålade han. Tylla vrålade också alla tre gångerna. Frank låg ensam i vardagsrummet och var ledsen och rädd men jag kunde inte ta hand om honom i allt kaos. När jag äntligen kom ner hade han somnat, ensam och rädd. Det kändes inte bra.

Jag satte mig vid datorn. Jag scrollade mig ned i mitt FB-flöde. Då ser jag en av mina kompisars bilder. De är på fotbollscup, sin första. Hon oroade sig för natten i ett klassrum med hyperglada tjejtrasor. Jag förstår henne precis, MEN jag skulle byta alla dar i veckan. Just nu är det inte roligt här hemma på kvällarna, min sk egentid (uuuu jag verkligen hatar det uttrycket) har krympt ihop till noll nästan, iallafall om man ska räkna egentid som när något faktiskt uträttas. För vid pass 22.15 är jag inte kvinna nog att motionera, ta ett glas i baren, vara het och läcker. Nej jag vill VARA I FRED och kanske hinna borsta tänderna innan sovtåget går och jag måste vänta till klockan fyra för att tryna in (se där, ännu ett uttryck jag bara hatar, jag hatar en hel del nu känner jag…).

Det var kanske den där bildens fel, ta inte detta fel nu J! Men vad var det med den bilden undrar ni? Jo den innehöll fyra supergosiga madrasser, med sängkläder!!! Har ni hört!?! Madrasser på idrottsläger…who would have thought?

 

Skärmavbild 2015-06-25 kl. 22.06.53
Vilket lidande, det känns som en kniiiiiv i ryggen! (Hajjar alla? Ulf brunnberg 1900 kallt)

 

Jag minns mina nätter på klassrumsgolv i Sala, Finspång, Iggesund, Staffanstorp, Fagersta och Östersund som väldigt obekväma på mitt liggunderlag med sovsäcken en centimeter ovan linoleumet. INGEN klagade faktiskt som jag minns det. Föräldrarna hade uppblåsbar badmadrass…och då menar jag inte den sorten som nu har stickkontakt och blåser upp sig själv…

Men jag ska inte vara sådan. Det är väl bra att alla sover bättre nu än förr….utom jag då som sover sämre än någonsin. De gånger jag faktiskt sover. Hualigen vilken litania.

Men NU sover de, gott? Vem vet, de ligger centralt iallafall kan man säga, på en uppburen plats. Jag ska förfriska mig med 1cl av världens godaste mörka rom Diplomático. Det ni, jag är som en vacker självständig och svår kvinna i en Paulo Coehlo bok. För jag dricker den utan något, och ljum.

 

Imorgon ska jag på min första ST-handledning på jobbet. Det känns nästan som om man är legitimerad när man säger det…tänk om. Tänk om jorden var platt and so on.

 

Och jo A-M, boken är beställd, snart kanske jag kan skriva att: Å hej alla häääärliga läsare, barnen somnade utan mankemang strax efter sex, nu är det MIN tid! Tjooohoooo….

#vaddåbitter? #bitter #bitterfitta #tåga #detsomintedödarhärdar(ellergördigdement) #visstejagintebättreskullejagtroattnånvaruteeftermig #mankanvaraparanoidOCHförföljd #sovförfan

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen