Mellanmänskliga relationer del 9745

IMG_7132
Göteborgstrakten, jag är kär!

Välkommen hem älskling!

Hela vägen från Göteborg samlade jag ihop mina intryck från helgen och vägen, (jag inspireras av att köra bil) det antecknades (vid stoppen) och jag hade hela upplägget klart. Jag kom så långt som till att hämta datorn för att sätta mig att skriva när hela dagens inlägg ändrade karaktär.

 

IMG_7168
Hotellrum, alltid lika menlöst inredda, jag gnager av min egen arm mentalt.

Jo, jag ska förklara: Jag har varit två nätter och tre dagar i Göteborg på grund av att min tredje äldsta, (eller näst yngsta) dotter TAGIT SILVER I GOTHIA CUP! Jag och Frank bilade ned tidigt på fredags morgon och vi kom hem idag kring 17.00.

IMG_7186
Det är så skönt att allt är sig likt när man kommer hem, jag är konservativ, stockkonservativ.

All blev genast som vanligt när vi angjorde vår brygga, blandade småskrik, några kramar, matlagning, några pussar och sen försök till nattning. (Det är det jag håller på med nu, försök till nattning medelst ignorering av barn som river rummet).

Strax innan jag började natta hade jag tänkt blogga men då behagade yngsta dottern bajsa. Inget konstigt med det, hon har vanan att göra detta precis då när alla är som tröttast och man tror att hon är snäsig av trötthet.

IMG_7133
Jag skulle älska att bo nära snäckkadaver, eller heter det mollusker?

Jag bad maken hämta skötgrejor….

Han kom med en blöja. Jag bad då om våtservetter, en småbarnsförälders ständige följeslagare. Han hittade inga. Då blev jag lite orolig….

-Har vi slut på våtservetter? (Jag, den i sammanhanget mest organiserade personen)

-Öh, det vet väl du? (Maken)

-Men, det låg två torra ark i en halvöppen påse här nyss…var det den sista förpackningen?

-Öh, det vet väl inte jag!?!!!

-Men du har ju varit hemma med Tylla, är det inte DU som borde veta detta???? (Jag, med min allra myndigaste och torraste stämma och intonation som en flygplatsspeaker).

-Men du brukar ju ha koll, vet du inte hur många vi hade? (Han utan någon susning som nu inte ens vet att han skitit mitt på klenoden i det blå skåpet, ni vet han utan dödsförakt).

-Hrm…(rensar strupen inför slutrepliken, den som kommer avgöra dramat). Du menar alltså att JAG, som varit i Göteborg i TRE DAGAR, ska veta hur mycket våtservetter du gjort av med samt att det vilat på MIG att åtgärda detta? OM det är så du tänker kring detta vill jag ha det skriftligt. Så jag kan bemöta det korrekt (jag inser här att jag kanske ändå skulle gått juristlinjen som jag tänkte från början, jag gillar detta. Att måla in folk i hörn och låta dem stå vid skampålen).

-Du är rolig. (Maken)

-Tycker du på allvar att jag är ROLIG? (Jag som på allvar inte vet vad jag ska tro om detta men som innerligt hoppas att han försöker gjuta olja på vågorna här genom att ge mig cred för min enastående humor och samtidigt vika sig för min argumantationsteknink och förmåga att ge honom dödsstöten trots den nu hastigt påkomna migränen. Jag väljer att tro det senare, för husfridens skull.

Innan maken hann leta rätt på det halva våtservettspaket som återstod valde jag att vara en äkta morsa och tvätta av barnet i det mikroskopiska handfatet. SÅ gjorde min mamma gu bevars, det har man ju fått höra. Så nu vet ni, jag klarar mig UTAN våtservetter om jag vill men jag VILL INTE!

(Jo, kanske jag överdriver alla Öhn, jag vill liksom markera att JAG är smartast i denna situation. När det gäller spatiala saker, typ höger och vänster, där är han min överman. Men det fattar ni ju att jag inte gift mig med någon som är korkad, då får man ju ingen mental stimulans!! Puss till maken om du läser detta, jag ÄÄÄÄLSKAR DIG MEN KÖP FÖR FAN VÅTSERVETTER NÄR JAG ÄR BORTREST!)

Jo detta påminner mig om den där gången när jag var i Indien i tre veckor….han ringde för att fråga var tvättmedlet stod. Nuf said.

 

IMG_7153
Jag åkte tre varv i detta hjul igår, vi hade en blandad dag kan man säga och dagens inlägg skulle delvis ha handlat om detta men den som väntar på något gott…

 

IMG_7173
Jag känner att jag radar upp teaserserna här men jag kan inte låta bli, bilderna på mig och makens ordväxling skulle inte roa. Kanske inte detta heller men tänk GPS, tänk tid att passa, tänk skrikande barn i varm bil så kanske ni kan ana vad det ska handla om nästa gång?

 

FullSizeRender
Jag ska utveckla även detta men ni ska få ett försprång. Vad kan detta BETYDA???? Jag ska ärligt ge detta mitt bästa försök att analysera text. Men det får bli som en lyrikcirkel, läs och begrunda så kan vi diskutera senare!

Så, kära läsare, jag hade verkligen tänkt att underhålla er på riktigt idag men, min make fick mig på andra tankar och jag ber er härda ut till….någon gång denna vecka, kanske bara tills senare ikväll om han känner sig riktigt skyldig!?!

Jag har iallafall haft en 75/25 helg dvs nästan bara bra saker och nämnde jag att en dotter TAGIT SILVER I GOTHIA CUP!

To be continued (I am afraid…)

Yours truly

The wife

IMG_7115
Jag och äldste sonen på färjan till Hönö.

 

IMG_7154
Mycket trött pojke på väg TILL Liseberg där freakshowen redan var igång innan kvinnan i stråhatt kom…

 

IMG_7130
Köp!!!! Sa maken när han fick se bilden. Nja, man lavendel lär det bli.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen