På snabbvisit på Linnés Hammarby (och IKEA i Uppsala)

FullSizeRender
Jag känner mig väldigt nära Blomsterkonungen…

IMG_7232

 

Idag skulle bara en sak ske. Vi skulle åka till IKEA i Uppsala. Igår passerade jag nämligen IKEA i, först Örebro och sedan Västerås. På vägen från Göteborg fick jag nämligen idén att jag skulle kolla upp om de där delarna ur serien Ryssby fanns kvar någonstans. Jag ringde länge och väl till kundtjänsten och efter 20 sega minuter kom jag fram till en pigg tjej som svarade att:

-Jo, i Västerås ska det finnas tre exemplar av vägghyllan och…..Vips så bröts linjen.

Stjärnflocka.
Stjärnflocka, den näpnaste av blommor.

 

Jag styrde mot IKEAt. Där fanns emellertid inga delar alls av Ryssby men där fanns Lotta Wennergren (som kommer föranleda ett inlägg som ska heta ”Hej konsument” senare under sommaren. Hon tog sig tiden att kolla upp på riktigt var det fanns Ryssby kvar och gjorde sig omaket att ringa mig inte en, utan, TVÅ gånger för att få tag på mig. Barnen krånglade och därför blev det inte av att vi åkte ännu längre från hemmet för att köpa en massa hyllor….Sickna ungar man har! Fattar de inte att heminredning är på blodigt allvar???

Så därför åkte vi idag till Uppsala, nästan hela familjen.

Hyllorna låg nedpackade i en gul säck, jag blev så himla glad. resten av familjen tittade klentroget på mig….

IMG_7231
Där ligger det, Hammarby. Otroligt vackert läge med utsikt över landskapet.

 

På vägen till IKEA såg jag återigen skylten om Hammarby. Linnés Hammarby. Jag slängde försiktigt ut en fråga i bilen, skulle de kunna tänkas att vi slog två flugor med en smäll? Och JA, det gick bra!

Jag började i hemlighet tänka på floratryck, botaniska bilder och vackra vykort jag skulle kunna köpa…för att rama in till mitt kommande växthus…mmmmmmmm.

Det visade sig att det är STÄNGT på måndagar. Attans. Men det gjorde inte så mycket för barnen fann sig så väl tillrätta i Carls trädgård. De sprang och gömde sig, lurpassade på varandra och mig. Jag fotade mest och fick maken intresserad av staketet. Samt att få återvända en annan dag än en måndag. Det skulle jag få. Han artar sig bra den mannen. När det inte gäller städning då, och att hålla reda på vad som finns i skafferiet.

Här kommer således en bildöverdos från min dag. Jag får inte nog av grönska.

IMG_7236
Jag tänkte en gång för ca 18 år sedan, när jag letade hus för första gången, att jag ville bo i ett 1700-talshus. Nu känner jag mer att jag vill ha ett till sommarhus. Här med en blomma i håret som Frank plockade åt mig.

 

IMG_7230
Mycket grusgångar i olika vädersträck. Organiserat och prydligt. I varje hörn av trädgården fanns ett gömme. En bänk omringad av syren. Den idén har jag haft länge, nu nappade även maken på detta. Så gömme it is!

 

IMG_7212
Tittut!
IMG_7217
Väldigt grabbigt. Det ser ut som om de sitter och ljuger lite…

 

IMG_7213

 

 

 

 

 

IMG_7223
Men herregud vad fin fläder kan vara! Sambucus Ebulus.

IMG_7224

 

 

 

IMG_7243
Skolstol i Naturaliemuseet
IMG_7249
Här inne undervisade han tydligen. Insekter, mineraler, snäckor, fossiler och ett herbarieskåp fanns där. Högt ligger det, så man har utsikt och kanske för att biologisugna ynglingar skulle kunna se det på håll?

 

 

IMG_7235
Naturstigen som ledde upp till Naturaliemuseet var mycket spännande, en djungel tyckte Edgar.
IMG_7220
Vacker grind, och dotter (SOM TOG SILVER I GOTHIA) Har jag nämnt det????
FullSizeRender-4
Jag älskar taklök! Och nu fick maken se vad jag menar med rabattkanter i stål…Han gillade!
IMG_7253
Hötork
IMG_7248
Ett privat hus helt plötsligt!
IMG_7251
Jag fobitränar maken överallt och alltid.

 

Hej på er!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen