Omnipotensens högborg

IMG_7854
Idag blev vi hotade med byggstopp från kommunen. De hade inte fått namn på alla de som ska utföra de olika momenten. Vi skyndade att skriva namn på alla rader och om vi ändrar…då får vi ge kommunen 1500 kronor per namn. Ocker skulle jag kalla det. Men kommunen som är i MEDBORGARNAS tjänst ska ha in sina pengar, fråm just MEDBORGARNA. Nästa gång de låter doktor Anna vänta i 30 minuter efter den bokade tiden ska jag skicka en räkning. Landstingstaxan för en läkare…vad kan den ligga på? Ett intyg kostar iallafall 1500kr….för en sjuk medborgare.

Oj, oj, oj. Jag skrev just det mest uppblåsta och pretentiösa utkastet på mycket länge. Jag besparar er det. Jag fick hybris faktiskt. det beror på att jag på nya jobbet har fått så mycket positiva omdömen av mina patienter att jag tänkte bilda egen psykoterapiskola. Och vem vet, blir jag någonsin färdig specialist kanske just detta är mitt kall. Danderyds sjukhus AT-nämnd kommer att avgöra min framtid någon gång i oktober. Vi håller andan tills dess.

Om jag inte får bli psykiater, eller hudläkare som är mitt sistahandsval, ska jag ändå slå mig in i terapibranschen, fast under annan flagg. Då ska jag grunda ett arbetsträningscenter/butik/café i högsta klass. Jag ska se till att ta över hela Sverige med mina kunskaper i det mesta, och bästa.

Människor ska få lära sig verkliga saker, jag ska i detalj styra produktionen, inreda lokalerna och det ska gå med VINST så att pengarna kan återinvesteras i verksamheten och ge de anställda en bra lön (ni hör varför mina släktingar tror att jag är kommunist va?).

Idag skriver jag bara, inget arbete. Ryggskottet kom verkligen som ett skott där jag låg i ekskogen under en rosenbuske och plockade kantareller till dagens middag. Lille Edgar var med, han hittade alla kantareller och sedan fick jag försöka hålla honom från att trampa ned desamma. Maken vinkade på avstånd strax efter skottet och jag vrålade att han måste komma och hjälpa mig hem. Jag var fast i vinkelhaken kan man säga.

 

IMG_7846
S:t Birgitta kurka i Nockeby. Jag har länge spanat på den från bron. Nu har jag besökt den. Jag blev lite besviken faktiskt. Ingen stämning alls där. Dessutom trodde jag att det var ett kloster. det ska ligga ett sådant här i närheten….

 

IMG_7848
Inte så snyggt faktiskt. Såg lite ut som om en antropolog hade kladdat i taket…..man hade kunnat göra mer med ljuset tycker jag.

Väl hemma rensade jag med stor möda och en på tok för vass kniv all svamp ihop med killarna (man kan ju inte lägga sig ned och vila vet ni…).

Maten var förberedd och vi åt hemmarullade köttbullar och makaroner som översatt till svenska heter präststrypare…tydligen var italienska präster begivna på dessa och så fattiga att då de blev bjudna på detta av församlingen ät de tills de kvävdes. Låter misstänkt tycker jag…

Jag löd till slut min familj och bäddade ner mig i sängen. Jag tog alla värktabletter och antiflogistika jag kunde och tuppade av. När jag vaknade i morse med kläderna och två ben från olika barn över mig och en snusande man tätt intill var jag helt stel. Maken fick dra upp mig och så stapplade jag till kaffekokaren. De sista paraflexen gav jag en väninna som hade ryggskott för en månad sedan så det fick bli alvedon, en kvarglömd Stesolid från en ambulansfärd i samma ärende och en Alvedon forte. Hjälpte inte ett smack. Jag tror heroin hade varit bättre men sånt har jag inte hemma..

Allt eftersom dagen har lidit (med mig) har jag mjukats upp en aning. Då har jag tagit tag i disk, tvätt och matlagning (de förbenade kantarellerna bland annat) varje gång har resultatet blivit ökade smärtor. Så nu skriver jag, nada mas.

 

IMG_7852
Först skriva, sen vätskekontroll och sen sticka in i det sista. Trupperna beräknas storma fästningen halv fem.

 

Solen behagar iallafall skina och nu innan familjen kommer ska jag halvligga i vilstolen, så jag orkar med dem och min rygg fram till natten.

Jag hoppas jag är kry imorgon för jag bara måste till jobbet, av flera anledningar. En mycket uppskattad medarbetare slutar och jag har patienter att ta hand om. Wish me luck!

 

IMG_7847
Att bli 70 år på 1300-talet är ju en bedrift i sig. Sjappa till Rom alltså och lämna alla barnen hemma…..

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen