Sexkurs

Nej tyvärr ska detta inte handla om det ni kanske tror. Detta är en reaktion på det rödgröna utspelet om sexkurser för romer i tre stora svenska storstäder. Jag ilsknade till redan då men ibland ska man inte skriva i affekt. Inte när det gäller frågor som kan väcka nättrollen.

Men nu på morgonen när jag läser Mia Tottmars artikel i DN känner jag att jag måste få ur mig mina tankar innan jag spricker.

Igår var min första känsla: Kommer detta landa bra hos romerna? För som vanligt tar vissa på sig rollen som storebröderna som vet allt och med sin välvilja kan klampa på hur som helst. Att kommunpolitiker i all välmening (för det tror jag) ska tala om för utsatta kvinnor hur de ska hantera familjeplanering och sexualitet…det kan nog missuppfattas som att de inte vill att de ska föda så mycket barn…eventuellt.

I Indien finns, efter stora tvångssteriliseringsprogram, ett utbrett misstroende mot vaccinationer och jag drar här inga andra paralleller än att en del grupper av människor där kunskapsnivån och den socioekonomiska statusen är låg ofta har lågt förtroende för samhället. Då kan man inte vänta sig att de gärna deltar i projekt som erbjuds dem, även om ersättning i form av mat och husrum utgår.

Sen tänkte jag att det var väl märkligt att bara kvinnor skulle erbjudas detta. Detta är ju inte ensidigt, att få barn menar jag…

Efter att ha läst artikeln i DN blir jag ännu mer förbannad. För det är tydligt att man gör skillnad på folk och folk. Å ena sidan är alla som befinner sig i en kommun per definition kommuninvånare och ska ha samma rättigheter allihopa men å andra sidan ska man se mellan fingrarna med vissa saker för att någon har en eländig situation, med andra ord, vi tycker ”synd” om dem och antar att allt vi kan göra är bättre för dem. Som några småpengar i en mugg för att lindra det dåliga samvetet. Ingen tror väl på allvar att detta hjälper långsiktigt??? Eller? Tanken att det är bättre att bo i en kåkstad i skogen….och kommunen då låter hygienvidriga och kalla bosättningar vara. Hur ska de ta hand om sina barn där? För uppenbarligen finns det barn i sådana bostäder.

I artikeln framgår att gravida 14-åringar som tigger här inte vet hur de blev gravida. Har de blivit gravida här? Är vi då inte intresserade av det eventuella pedofilibrott som begåtts, eller spelar det ingen roll när förövaren och offret är del i en annan kultur? Jag kan verkligen inte förstå att det ska vara tillåtet för EU-migranter men inte för andra i vårt samhälle. Det är OK att en liten flicka från Rumänien sitter här och tigger och utsätts för saker som vi skulle tycka var helt oacceptabel för våra egna barn, sen ska vi stärka dem i deras kamp för sexuell hälsa…De borde gå i SKOLAN i sitt hemland och deras egna länder skulle ta krafttag kring detta eftersom de är en del i EU till att börja med och för att jämställdhet mellan könen och diskriminering av olika etniska grupper leder till bättre samhällen. Jag trodde att det var ett av kraven för att ett land ska vara med i vår europeiska gemenskap men jag kan ha fel, vi kanske ger särskilda undantag till dem vi anser har svårt att klara sina ålägganden…?

Sen undrar jag hur S och Mp tror att dessa utsatta svaga kvinnor ska kunna hävda sin rätt i denna, som det beskrivs, patriarkala familjestruktur…Det är mycket ansvar att lägga på småflickor att säga nej till sex från äldre män. Vem skulle våga det i den situationen de befinner sig i.

Jag är för utbildning och emot särbehandling. Vill de ge någon form av kurs skulle den rikta sig till både män och kvinnor! Om barn blir sexuellt utnyttjade i vårt land/gravida innan de är vuxna, då är det ett brott!

Jag tycker kommunens företrädare är naiva och okunniga för att inte säga dryga som tycker att de vet vad som kan hjälpa dessa barn och kvinnor. Dessutom ser de inte att det finns förbrytare här, som ska lagföras. Det kanske skulle sända en signal till männen?

 

Här finns artikeln att läsa!

http://www.dn.se/sthlm/kritik-mot-sexkurs-for-romer/

 

 

 

Nuf said!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen