Min lediga dag

IMG_9241
Det var ju ett fantastiskt väder idag, här sitter vi och väntar på bussen i solen.

Måndag, min ”arbetsfria” dag. Den var som vanligt smockfull med saker att göra. Jag tänker ge er en fullständig redogörelse så se till att ha ett fyllt vinglas till hands.

  1. Upp först, göra frukost. Jag vaknade strax innan klockan. Jag vaknade klockan fem också för övrigt för då ville Frank klappa katten….
  2. Köra tre barn till två olika ställen. Gallskrik x2 på första stället sedan en mer avslappnad lämning på skoaln.
  3. Köra till makens jobb, byta bil, köra maken till porten och sedan skulle min dag börja. Det tog ca 1,5 timme från det att jag lämnade huset tills det jag var på väg för att…
  4. Träna! Men pga intorkad hjärna glömde jag (efter att jag parkerat och betalat avgift) att just det kommunala badhuset har stängt just på måndagar. Jag åkte då till det bad jag avskyr mest i universum, det i Vällingby. Jag träffade lite bekanta och om man bortser från att jag hade noll ork, att rygg, axlar och nacke värkte orimligt mycket av de 350 simmade metrarna var det på det hala taget en bra upplevelse. trots att jag fick köpa ett hänglås och att tunnelbanan störde mig i bastun.
  5. Lämna bil hos föräldrarna i ”orten” och få lunch.
  6. Låta min mamma redigera mitt ansökningsbrev. (hon är en språknazist av den högre skolan och JAG fick höra att jag skrev dålig svenska, använde ”fluoret” dock (jag gillar det inte heller men ursäktade mig med att jag skrivit med endast ena hjärnhalvan på en kort rast på jobbet) och sist anmärkte hon på mina tyskt långa meningar. Jo hon babblade lite om upprepningar och att jag är för negativ i min framtoning och är övertydlig. Mmmmmm är MIG SJÄLV helt enkelt. Nu har hon skalat bort mig från mitt personliga brev. det är jag utomordentligt tacksam för. Jag hade som vanligt tänkt att skicka in ett brev under namnet Mats 29 också….bara för att se om det skulle göra någon skillnad på en man utan barn som gillar extremsport och en 45-årig sexbarnsmamma som båda hade lysande meriter;)
  7. Handla överlevnadsmaterial. (Mat)
  8. Landa hemma och plocka upp allt.
  9. Läsa lite om en intressant och superhemlig grej.
  10. Få totalt psykbryt av posten (jag ska ej få några pengar från försäkringskassan pga ej anmält att jag var sjuk i tid, de människorna skulle jag vilja sitta ned med ett tag).
IMG_9231
Barn nummer 1 (egentligen 4) hämtat på skolan. Han fick en ficklampa som var mycket uppskattad, säkert var detta anledningen till att han bäddade ute under torkställningen och somnade där helt ovaggad. Jag får mer och mer material för att skriva den ultimata nattningsboken för barn i förskoleåldern.

11. Gå med tre livliga barn på vägrenen hela långa allén till vårt hus (med avbrott för att beskåda förruttnelsen av grävlingen, ett stående inslag i vår vardag just nu).

12. Ta bussen till förskolan med vagn, hämta först ett barn, promenera till förskolan och sedan ta mina tre livliga barn med buss till vår hållplats.IMG_9243IMG_9258

13. Laga mat med tre livliga barn utan att bli galen/bränna all mat/rulla de utlovade chokladbollarna innan maken kom hem. Från sitt ARBETE.

Nu är det mörkt ute, Maken lägger T, jag praktiserar ignorering av barn för att de ska somna. Det går inget vidare. Frank har bäddat ute. Han har varit inne och vänt två gånger för han var lite rädd. Nu passar jag på att han ska ropa igen. Men jag tycker ändå han ska få prova under ordnade former, bättre än att han får för sig att försvinna i skogen igen.

IMG_9265
Här somnade Frank ikväll. Iskallt var det men han klagade inte.

Summa summarum gick väl dagen bra, jag är i sjukt dålig kondition och imorgon ska naprapat inringas. Jag behöver mer av allt tror jag, mest vila såklart. Jag ska emellertid härda ut minst två veckor i den här onda kroppen. För sen vänder det har jag läst. Det kommer bli som ett inträdesprov till SAS (alltså brittiska elitförbandet, inte flygvärdinna), dör jag inte blir jag starkare och friskare.

See you all on the flip side! (Vad det nu betyder. Det kanske är något snuskigt? Maken brukar säga så och jag tycker det låter lite fräckt…)

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen