Födelsedag

FullSizeRender
Hortensia, en favorit som jag oftast har ihjäl…inte som i Frankrike där jag har planterat kring huset. De är snart kvinnohöga och blå! Dottern hade handlat en sydfransk kolatårta med hela hasselnötter och kroknat. makalöst god, och snygg jag åt lite av den till frukost imorse.

Nu kommer det jag skulle skrivit igår. Om hur min fantastiska familj totalt överraskade mig och jag blev ordentligt firad.

Just nu är barnen sjuka (två av sex men ändå) och jag vabar. Det är i sanning ingen lek. Jag ska nog ägna ett helt inlägg bara åt detta men nu ska jag koncentrera mig på min firning.

Dagen började med kaos. Två sjuka och jag fick vara hemma med dem. Jag hade miljarders saker att göra som då frös inne. Bland detta ingick att träna. Jag köpte sex tillfällen hos en sjukgymnast till mig själv i present och de övningar jag skulle göra har gjorts tre gånger av 14 möjliga….Att cykla till jobbet ingick också så jag ligger med andra ord efter. Jag hade tänkt att likt Fiftyfitandfuckingfabulous göra mig till en helt ny människa innan det är dags att dö. Men se så enkelt ska det inte vara.

Jag har nu visserligen slitit ont med tidiga morgnar, sena kvällar och ständiga uppvak men inget av detta gör att värken försvinner. Endast riktig träning hjälper mot det. Slutgnällt.

Dagen förlöpte helt ordinärt, maken noterade ej min födelsedag. Tre ringde/sms:ade varav en var min mamma som skrev: Grattis vi ses ikväll….Jag läser numera bara första meningen i all korrespondens varför jag ej noterade att vi skulle ses senare på kvällen. Därför blev jag vid 19-tiden väldigt överraskad där jag låg i ena dotterns rum för att natta en annan överbygg dotter…Sång, tårta, blommor, rosévin och macarons!!! Det kan liksom inte bli bättre.

IMG_9491
Chokladcylindern slök Frank utan krumbukter hel!

De stannade inte så länge och det är också en bra sak med mina föräldrar, de har saker att göra hela tiden, mest pappa då som har ”bokföring”….jag ska inte närmare gå in på detta men jag anar att han ej har fullständig ordning på sina papper, annars fattar jag inte hur mycket tid detta kan ta.

Nåväl. Jag blev otroligt överraskad och glad.

 

IMG_9492
Min dotter Alva som är 14 snart, född 21/9 (höll på att bli 11/9-01 av bara chocken!) hade gjort vanilj-choklad-cognacsmacarons, om inte hon blir generalsekreterare för FN bli hon säkert konditor på ett fashionabelt ställe i Paris, eller proffsmålis! Oändliga möjligheter för den tjejen (och alla andra barn också såklart men kolla in vilka fina!!)

 

Jag gillar inte att stå i centrum (hör och häpna, inte på detta sätt iallafall varför jag ej har födelsedagen angiven på fb bl.a, jag tycker däremot om att de som uppvaktar en har lagt på minnet vad jag gillar…)

Jag hörde någonstans att en person uppskattar de saker som de själva ger…det blir ju lite paradoxalt då om man inte kan uppvakta med saker som föremålet för uppvaktningen gillar….. Men vill man uppvakta mig funkar:

Pengar (att köpa det jag gillar)

Kakor med kola, choklad, nötter citron och hallon.

Macarons i ovan nämnda smaker.

Fruktbuskar/träd

Mat/dryck och andra förbrukningsvaror, samt övernattningar av alla de slag

En resa till NY när jag fyller 46 skulle inte sitta fel heller, då vill jag ha med tjejgänget, ni vet vilka ni är! (Maken får gärna följa med och bära!)

Tack min familj för att ni kom ihåg mig, jag var lite orolig där ett tag maken…det hade du med all säkerhet fått äta upp den 6/4!!!!

A

 

2 svar på “Födelsedag

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen