Stresshantering….och cancerframkallning

FullSizeRender
Frostnupen stensöta. Hela vår tomt kryllar av dem. De är så fina tycker jag.

 

Jag har ägnat mig åt lite förkovran…På KIs hemsida gjorde jag ett test. När resultatet räknats samman spottades ut olika förslag på olika övningar jag kunde göra. Detta var en av dem, jag ställer mig lite tveksam till detta….

Men klart underhållande!

 

 

Hantera ilska och frustration

Sätt dig bekvämt. Slut ögonen och tänk på en frustrerande person eller situation. Föreställ dig nu ett rum där det finns massor av hyllor och flera bord. Vart du än vänder dig står det höga staplar med tallrikar, glas och porslinsfigurer.

Gå runt i rummet och börja systematiskt att slå sönder allting. Ta tag i en stapel med tallrikar och vräk ner den på golvet, kasta glas mot väggarna, vält borden över ända. Om du vill kan du föreställa dig att du använder en stor träklubba när du gör allt detta. Sluta inte förrän du har krossat varenda sak i rummet. Känn efter hur du känner dig när du är färdig.

 

FullSizeRender_1
Idag serveras Dödsgryta hos familjen Voltaire. Kanske ihop med ris….eller är det att utmana ödet för mycket? Nötkött, bacon och chorizo i ett!!! Cancercellerna hopar sig. Larmet från Livsmedelsverket var väl inte direkt en överraskning…rött kött har man ju kopplat ihop med coloncancer länge. Man kan ju bara kolla in länder där kött inte äts, de får inte denna cancerform i princip. Rökt kött….vad finns i rök? Och sedan kåv…inte det nyttigaste man känner till. Och som ni ser har jag stekt lite för hårt. Det är också cancerframkallande. Ris innehåller ju som bekant arsenik, pga att vattnet gör det där det växer. Skalen på vindruvor innehåller höga halter gift…osv osv osv. Vet ni vad? Alkohol, etanol alltså ger cancer i matstrupen! Det ger också hjärtcellsdöd, för mycket fet mjölk kan ge prostatacancer (hos män), sol ger melanom, avsaknad av sol ger benskörhet och så här kan vi hålla på. Allt handlar om att vara måttlig och klok. DET är minsann inte det enklaste för människor, se bara hur världen ser ut. Det är farligt att leva, man kan DÖÖÖÖÖ!

 

Ju mer jag läser på desto mer inser jag att jag ju faktiskt kan väldigt mycket om saker och ting. Och då menar jag inte att just JAG är exceptionellt duktig utan det mesta är gammal skåpmat. Solklara saker som jag minns att man fick lära sig redan i grundskolan. Det är ju upplyftande, på så vis att skolan faktiskt visste vad de talade om, men å andra sidan skrämmande för gemene man verkar ju ha gått genom skolsystemet utan att snappa upp ett dygg av någonting!!! Häpnadsväckande! Eller så är det MIG det är fel på som lägger viktiga saker på minnet och sammanfogar all min kunskap i någons slags karta över livet och världen. Det kan ibland vara nästan plågsamt att se saker som börjar skita sig och sedan kanske år senare få rätt…..

Men idag kan ni lära er detta av mig (via KI) hur man hanterar frustration. Och det är alltså meningen att göra detta i ”sinnet” inte i verkligheten, det skulle ju bli dåligt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen