Vinterdäck på…..på….på…..PÅÅÅÅÅÅÅÅ!

IMG_2519
På vår lilla promenad hittade jag ett perfekt klätterträd!

Jag ska fatta mig kort. Det är väl bäst en söndagskväll? Och mer videoblogg klarar ni kanske inte? Det blir så otroligt långt när jag babblar rakt ut så där. Men ganska underhållande, tycker jag. Vissa tycker inte att man får säga saker hur som helst, folk kan fatta fel…som att jag typ inte gillar folk…men så är det ju inte. Jag älskar folk (om de är trevliga). Jag hade tänkt att skriva mer om det senare, imorgon kanske om jag får loss några minuter. Eller kanske jag filmar mig i hela min glans….då går det så mycket fortare.

Jo, idag var vi ju hemma ”hela” familjen. Ett kalas stod på dagordningen, och en tur till Colorama. Men det blev bara kalas, och ett tappert försök till däckbyte IGEN.

IMG_2502
Jag fick nästan lite sommarvibb i svinkylan när solen låg på. Detta är det närmaste en riktig sandstrand vi kom i år känns det som.
IMG_2523
Man upphör aldrig att förvånas över det vackra med iskristaller.

Jag tog under det försöket en tur med de två som ej var på kalas ut på den frusna golfbanan. Det var verkligen härligt. Barnen lekte, sprang och hoppade sönder is. Tänk att det är så lätt att sysselsätta barn inomhus. Jag borde kanske bo i en trädkoja med dem?!?

Men när jag kom tillbaka med dem var inga däck bytta. Domkraften var för liten. Tidigare hade maken konstaterat att något var lurt med skruvarna…han googlade lite på det. Inget svar. Men till sist lyckades han, klockan åtta på kvällen på 15 minuter blankt att göra det manligaste av det manliga, byta till vinterdäck! Halleluja! Men jag finner det lite roande att han vanligen säger att det tar 1h-45 min att byta…sen när det verkligen bränner till klarar han det på en kvart! Jag skulle aldrig i mitt liv maska, men man lär så länge man lever. Nu vet jag iallafall att det är fullt möjligt. Och att hålla på och vimsa och planera i nästan två veckor innan…..

Nu ska vi nog klara oss med livhanken i behåll även denna vinter. Jag åkte på att lägga Tylla. Hon gillar inte att läggas, inget av mina barn har gillat det. När jag då och då påpekar för min mor att jag har ovanligt svårsålda barn berättar hon glatt att min välartade lillebror sa: -Nu är jag trött och gick och lade sig. Hon kan också tillägga att hans två barn gör ungefär samma nu. Znark liksom vid åtta och sen en värld av möjligheter för föräldrarna att….prata med varandra, vika tvätt, laga mat, städa eller vad katten som helst som man kan tänkas vilja hitta på. Men jag har inte haft sådan tur. Eller tur…jag orkade inte göra ”rätt” från början tror jag…..jag tål inte barnskrik. Skrikall    ergi har jag och så en obotlig tro på att det plötsligt ska vända. Att barnen ska inse det dåliga i att reta upp sin mamma under 1-2h med att konsekvent sovvägra. Särskilt som de varit trötta och gäspat i flera timmar.

Suck. Jag vill ha en nanny, eller två, tre skulle också funka faktiskt. Själv är jag nu inne på den 16:e vakna timmen och orkar knappt tänka rakt. Jag ska verkligen försöka se Homeland…eller Solsidan….eller vad tusan som helst som inte handlar om relationer på riktigt.

IMG_2529
Kalaspojken! Han tjafsade väldeliga vid påklädningen. Först var det fel skjorta, sen skulle han ha slipsen innanför skjortan och slutligen var det obekvämt med kavaj…..när jag hämtade honom dansade han hej vilt till Michael Jackson i full mundering. Han hade aldrig ens tagit av sig kavajen! Tack Mio för kalaset, extra pluss för att vi inte behövde få med en godispåse hem. Det genererar alltid sura miner hos resten sv syskonen. Snart bor vi närmare, då kan han klara att gå helt själv!!!! Ser ni bakgrunden? Det liggande fönstret vid Franks vänstra (hans vänstra) öra är mitt köksfönster.
IMG_2525
Först hoppades jag att det var ett kluster med insektsbett…sen blev jag orolig för impetigo. Idag såg jag att det spritt sig längs med höger (hans höger) arm ner på handen och då var diagnosen klar. Herpes zoster dvs helveteseld eller bältros. Stackarn, inte undra på att han varit argsint på dagis och klagat på huvudvärk. Det blir vård av litet knytte imorgon. Han ska få hela min uppmärksamhet.

 

God natt!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen