Tylla-time!

IMG_2498
Söndag i solen. Här med min bror. Vi stirrar på ett dinosauriespår. Bunker kallas det säger mamman. Fan trot. Här i en Åverål som bröderna gått in.

Åååååå, hej på er! Jag har en massa nytt att delge er!

Först kan jag stolt meddela att jag fått ett nytt ytterplagg, en åverål. Den underlättar påklädningen betydligt. Man kan till och med röra sig i den. Detta med lager på lager och skalkläder är ju ett fruktansvärt påhitt. Det gör ju att man ser ut som en stoppad korv och rörligheten blir i princip noll. Nu har jag gott om plats för både mig och min blöja. mamman tog ett stadigt tag i grenen och konstaterade att den var utmärkt. Och för en gångs skull hade hon rätt. Hon tar sig.

Jo, jag tror att jag kanske uppfattat saker lite fel. Jag trodde att jag bara hade fem syskon, men det visar sig att vi kanske är fler. Han som jag trodde var min manlige vuxne är tydligen ett barn!!!???!! Hon mamman säger det…det hänger tydligen ihop med strumpor. Jag ska akta mig för att lägga mina strumpor runtom, det verkar inte bra för hälsan.

IMG_2635
Jag fick ett ket. Egentligen var det menat att få när jag fyller år, men det blir sådan uppståndelse ändå tänkte mamman (egentligen är hon bara en svag människa som inte kan tåla sig. Jag var helt OK med att den sjuke brodern fick Lego. Jag är väl inte som Frank som tycker det är oättvis när bara en får, men klart man vill ha ket!) och gav mig nu så jag inte skulle bli ledsen….
IMG_2454
Jag gillar vuxendricka. Vin, öl, kaffe med mjölk och såklart ekfatslagrad julmust. Jag är väldigt snabb, tar glaset så fort de vuxna släppt det och sen sveper jag. Annars hinner de stoppa mig.

Vad mer? Jo, jag har nu lärt min namnen på de där härliga långa personerna som jag är med på dagarna. De heter Elen, Sussi och Tilda. Jo, så heter de. De får kramar när jag går och jag bara älskar dem. Jag skiner som en sol ihop med dem för kanske de vill ta över mig då? Jag menar, de verkar ju gilla barn och är aldrig ledsna och trötta….

Huset som vi bor i är ganska avlångt, det är väldigt trevligt. Man kan springa fram och tillbaka, fram och tillbaka och höras precis hela tiden. Mycket bra om man vill göra mesta möjliga avtryck i någons hörselcentrum. Jag fattar inte alls varför mamman vill flytta till ett annat hus. Vi har allt vi behöver här och vill jag ta en promenad på en landsväg behöver jag bara vara oövervakad i 10-15 sekunder. Vilken dag som helst nu!

Tydligen ska jag fylla år snart också. På dagis övar alla på sånger till min ära, det ska bakas och lagas mat också….Visst det är kul att hela världen vill uppmärksamma mig på min dag men jag hade tänkt mig en liten tillställning. Men så blir det kanske när det föds en Tylla, jag är ju ändå ensam om både mitt namn och min fulländade personlighet.

Nu ska jag knyta mig, imorgon är en ny dag och jag har stora planer….

T

IMG_2631
Jag hämtade Frank lite tidigare idag. Att han är sin fars son är lätt att se. Han och en kille till har missat klädhängaren. Men min son lyckades med att släppa ALLA sina persedlar på golvet. Strumpor, byxor, skor och jacka. Handskarna plockade jag upp på ett annat ställe, i en annan byggnad. S U C K!

 

Åh, hej! Här sitter jag ensam med tre av barnen i mörkret och kylan och skriver. Kylan är inte bara utomhus här, vårt hus är dåligt isolerat och ett betydande kallras gör att jag på nätterna lägger min vinterjacka vid ytterdörren…och då är det ändå inte mer än minus fyra, jag undrar hur kallt det kan bli här när det kryper neråt.

Edgar är sjuk så jag vabbar. Ingen höjdare men vad gör man. Han är trött, blek och har ont. Jag mutade med Lego och kakor idag, det livade upp. Ganska trevligt ändå att uppleva ett barn i taget. När virvelvinden T är med hinner man i princip bara släcka hennes ”eldar” och killarna bråkar en hel del. Jag skyller på huset. det är så himla trångt och vi rör oss på en yta av kanske 50kvm hela tiden då två sovrum är till tjejerna…trots att de inte alltid är här. Ljudnivån är ibland sådan att jag måste ”gömma” mig för att inte bli galen.

Barnen har börjat öva in julsånger igen. Tipp-tapp sjunger T. Stackars unge att födas på julafton. Vi har funderat på att flytta hennes firande till 24/5, min mormors födelsedag, så att hon inte ska behöva trängas med Jesus. 

IMG_2606
Hade det inte varit så kallt idag hade jag stannat hela dagen och tittat på när de bygger, det är så fantastiskt att se sitt hus växa fram!
IMG_2613
Åh, om mindre än tre månader ska detta vara mitt kök. 3,5m i tak och en balkongdörr rakt ut i spenaten!!!

Snart, snart, snart ska vi flytta in i vårt nya hus. Det ska bli så oerhört skönt. Barnen ska få egna rum och jag ska få ett GUNNEBOSTÄNGSEL att låsa in dem med. Äntligen säger jag. Här är visserligen fint på tomten men det ligger så nära vägen och om T och E samtidigt bestämmer sig för att dra, ja då står man där….Rymmarbarn, varför har just JAG fått det?? (Freud håller käften nu!)

Nu blir det sängen, jag hoppas på att tvätta bort ledmotivet till Ben 10 under natten för den har E plågat mig med hela dagen.

IMG_2642
Dag sex. 10×7 cm och grönt i kanterna….AJ!

Sleep tight!

2 svar på “Tylla-time!

  1. Vad roligt Åsa!

   Det kommer till mig ibland att vi kanske inte alltid ser saker på samma sätt som barnen….Men man måste vara lite mer utvilad än jag är just nu (och ostörd) för att få till det.

   Kram
   A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen