57 minuters vila

Skärmavbild 2015-11-26 kl. 12.04.03
Jag har faktiskt sett honom AFK (IRL fast för folk som sitter framför en dator mest, klura på den ni), en gång på IKEA när jag var höggravid och sen gång vid Pelikan på söder när jag var ung och ute på galej. Starstruck, yes I was.

Idag fick jag några minuter över. Min ena dotter hade studiedag och var hemma med mig och sjuklingen. Detta öppnade för att jag faktiskt kunde få liten egentid, helt utan dåligt samvete. Då valde jag att se ett avsnitt av en ny serie vi börjat följa. River.

Om ni gillar kriminalserier kan jag verkligen rekommendera denna. Det är Stellan Skarsgård som spelar huvudrollen som den lätt sinnessjuke utredaren. Jag såg tredje delen och jag måste säga att han är helt lysande. Vid några tillfällen helt briljant, så otroligt trovärdig. (Jag är lite kinkig med skådespelare, gillar inte när de tar i för mycket, har svårt för dålig TV med fånig dialog. Jag försökte tidigare se en norsk seria med Lena Endre i men det var bara för yvigt) Hans medspelare är också lysande och jag älskar brittisk tv/film.

Jag hörde på radion att just England är bra på att ge kvinnor bra roller. Det håller jag verkligen med om. Man minns Helen Mirren som Tennison, Judy Dench och några som jag inte kan namnen på. Senast var det Ett fall för Vera på Svt.

Men tillbaka till River, jag kan knappt bärga mig till avsnitt fyra, och fem säsonger till. Coolt med en svensk i en utländsk serie, med eller utan huggtänder.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen