Hur svårt kan det vara…?

FullSizeRender
Så här skulle jag gärna ha det. Snodd bild från Instagram. Antagligen skulle någon tråkmåns komma och säga att så nära fasaden kan man inte ha vatten, det kommer bli fuktskador. Blääää för tråkmånsar och party poopers!

 

Ja du, det verkar som att det kan vara hur svårt som helst. Att bygga hus alltså. Det finns ett oändligt antal delar som kan spricka i ett husbygge. Du kan börja med att köpa tomt av en skojare, som i sin tur anlitat en mäklare som är av samma skrot och korn. Du kan ha valt en kommun att bo i som visar sig vara ökänd för långa handläggningstider och knepighet. Vidare kan du skriva kontrakt med en hel hoper klåpare (inte alla har ju såklart varit det i den här soppan men fler än man kan vänta) som inte kommer när de ska, lovar saker de inte håller och inte utför jobbet så som de utlovat. Just nu har vi lite issues med två av firmorna. Vi är mycket tacksamma för att snickaren sköter sin del exemplariskt.

Jag tänkte innan att detta skulle bli det roligaste jag satt i rullning. Det är det också men att i princip varje dag få besked om problem, ökade kostnader och att någon inte kan komma just nu för de behöver göra en sak i Södertälje först…det är inte så upplyftande. Särskilt inte när man inser att man snart kommer att ha bott i åtta månader i ett yttepyttigt hus med småbarnen, de stora tjejerna vägrat bo hos en pga stök och litenhet och man haft en dusch/toa att dela på (och då är ändå inte kräksäsongen här).

Så, nu vet ni. Ni som hade tänkt bygga eget…GÖR INTE DET! Köp ett fint hus som någon annan byggt. Du kan börja kolla redan nu efter byggen som verkar lovande….för lagom till inflytt skiljer de bergis sig och måste sälja. Toppenbra idé för den som vill kunna sova om nätterna.

 

IMG_2775
Här kommer fyra bilder på saker jag ej kommer sakna när jag flyttat.
IMG_2778
Varför skruva ut skruv när man kan bryta loss den?
IMG_2779
Ikea….mm men detta kök har levt ett hårt liv. Mitt nästa och förhoppningsvis sista kök ska vara i massiv ek. Då händer inte detta.
IMG_2780
För att utnyttja utrymmet maximalt ska vi ha ett handsnickrat kök. Det blir 75cm djupt och 4,67 m brett. Här ser ni mellanrummet på ENA sidan av diskmaskinen…det är ett lika stort hål även på andra. Som gjort för barnen att kasta in saker i…matsaker….som ruttnar.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen