Advent

IMG_2846
Jag älskar julgranar. Denna var särskilt fin tyckte jag. Med guld o:n och tåspetsskor.

 

IMG_2837
Vi kom lite tidigt. Efter en mycket kort i en smockfull galleria ville Frank ha glass. Detta verkar nytt och fräscht (om man bortser från att IKEA för länge sedan fattat att självservice är genialt) häll upp valfri mängd glass, i detta fall frusen yoghurt, sleva på med sås och allehanda godis. Väg och ät.

 

IMG_2838
En mycket nöjd 6-åring. Man skulle kunna tro att detta bara var för barn men jag glanade lite på övriga kunder och det verkar som om även vuxna tycker att tre olika smaker på glass, chokladsås, gelénappar och störssel ÄR en bra idé…..Gah tänker jag.

 

Nä hörrni, det blev ingen bra helg. Eller, bortsett från två trevligheter var det ingen bra helg. Ena trevligheten var att jag gick på Opera med Frank och mamma. Vi såg min mamma är en drake. Den skulle jag rekommendera er att se om det inte var sista gången i lördags. Men, den kommer visas på TV under våren så håll utkik.

Jag slogs av att så mycket resurser läggs på detta. Uppskattningsvis var vi mellan 30-40 i publiken och säkert 10 på eller runt scen….tänk, vad med pengar det måste kosta!!! Nu var det ju inte precis gratis men ändå!!!!

 

IMG_2849
Frank behövde gå på toa. Vi fick smyga in trots att det var stängt. Det gav oss chansen att kika på guldrummet helt ostört. Frank gillade.

Därefter gick vi och julhandlade lite i city. Vi började på Illums bolighus eller vad det heter. En ny affär för mig. Hade jag inte fått katalogen innan hade jag aldrig vetat om den. Den var oerhört stor, butiken alltså, och jag kommer aldrig gå dit igen. Katalogen var fin och lugn, butiken var ett kaos i mitt tycke. Jag frågade tre i personalen om var utebelysningen fanns, alla trodde de visste men vi fick inte rätt besked av någon av gick ut innan vi hade lokaliserat det vi hade tänkt köpa. Snopet. För dem också säkert då vi hade tänkt köpa tre lampor av dem….nu blir det inte så.

IMG_2855
Mamma i Kungsan, utanför Vickan nästan. Där var man ung och glad för länge sedan…..Nu ett tempel åt Mammon.

Därefter blev det NK, jag spanade lite i skyltfönstret men det var inte vad jag hoppats på där heller, jag är så traditionell. Men i varuhuset trivs jag, man får bra service, snygga paket och känner sig hemma. Särskilt förtjust är jag i att känna doften av härliga teer.

IMG_2859
Shopping är såååååååå överskattat. Han fick välja själv i leksaksaffären. Det blev ett efterlängtat paraply och en ”snöboll” modell miniscule. Tylla och Edgar fick också varsin, annars blir det krig.

 

IMG_2863
Det är nog något fel i huvudet på mig för detta blev jag kär i. En typiskt opraktisk slalomklädsel som skulle passa vilken italiensk aristokrat som helst i backen….älskar att kolla in jet sättarna som solar sig i toppstugan i alperna. De viker aldrig ner sig och gör allt för at se så dyra ut som möjligt. Jag föll för färgen och pälsen. Det är ju inte ett dugg kosher!!!!

Efter att vi handlat (mamma betalade, jag pekade) så tog vi en varmkorv på stående fot utanför i kjorren. Jag gör aldrig det längre annars. Jag är misstänksam mot korv i kiosk. Jag brukade älska det ihop med en kall pucko men inte längre. Knasig blandning egentligen, grillkorv och kall O´boy…kan det vara typiskt svenskt???

IMG_2872
Kåv. Från mojjen. Det är något härligt med att Frank blir så innerligt glad av Coca-Cola, det betyder att han får det tillräckligt sällan.

Vi tog tricken hem och sedan buss. Solen hade gått ned när vi klev av bussen så vi fick gå i mörkret igen, fast denna gång med lampa och nya reflexerna från Operan.

IMG_2881
En selfie på väg hem från bussen. De där 700 metrarna är på allvar helt livsfarliga. Hur gör folk som bor på landet????

En middag hos goda vänner låg på listan sedan. Det blev tacos och mycket barnlek. Trevligt med mångbarnsfamiljer som tål lite kiv.

I övrigt har det varit bråk, skrik och spring. Värst skriker nog jag tyvärr för jag blir så förtvivlat uppgiven av att ingen kan hålla sams eller lyssna på mig. Jag gillar verkligen inte helgerna här hemma i korridoren. Till råga på allt lös markarbetarna med sin frånvaro. Jag vågade nästan inte berätta detta för maken…..han är redan rätt så less på dem. Han ringde, bortförklaringar bla bla bla och mer löften om att komma snarast. HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT GÖRA RÄTT? Vill folk inte ha betalt??? Mycket märkligt att tycka att vi förväntas förstå att ett annat husbygge ska få företräde när vi har blivit lovade att vårat skulle varit klart för länge sedan. Är vi ”suckers” som tar en massa skit. Kanske, men det är slut med det nu. Gör klart eller försvinn!

Så arg är jag.

IMG_2882
Helgens galnaste bild. På väg hem från middagen körde vi mycket mycket sakta förbi detta. Maken funderade på hur mycket alla ljusen kunde ha kostat, jag funderade på elräkningen, miljön och vad händer nästa år? För jag tänker mig att om man väl börjat kanske det är svårt att sluta? Sen undrade maken om de kanske låter allt sitta kvar året om…? Jag tänker mig att deras grannar kanske inte är helt nöjda. Det lös upp en hel del i villaområdet.
Skärmavbild 2015-11-29 kl. 20.21.34
Här minsta varianten av lampa….när jag tittade nu insåg jag att de nog var för inomhusbruk. Tur att jag inte hittade dem och handlade fel lampor för 7000kr!!!! Snygga var de iallafall.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen