Formfranska

 

IMG_3061
Screenprint, jag bara älskar detta. Formfranska365 kan ni följa på Instagram.

 

-Du får inte åka dit. (Surmaken).

-Jag ska bara titta. (Blåljugande lilla jag).

-Lämna kortet hemma då! (Listige maken som genomskådat mig).

-Men åh, fan vad du är bossig! (Skitsura jag som är van att bestämma själv).

 

Så började min dag. Fy fasiken vad jag hade trivts dåligt i ett mindre jämställt land.

Lediga dagar fylls lätt med en massa besök hit och dit. Det är ärenden, mathandling, lunch med en dotter och så vidare. Idag blev det lite av varje men det jag ska skriva om nu är en keramikverkstad. Den bästa vid Mälaren, eller kanske bästa i hela vida världen???

Eva har blivit med ny verkstad/butik. Den förra var fin den med men nu känns det verkligen som om det inte kan bli bättre. Mitt i spenaten ligger den och strax innan jag svängde in på uppfarten såg jag den härliga skylten som upplyser om att man här kan självplocka julgranar….Det ska jag göra nästa år tror jag. Plocka julgran det låter det.

Eva tog i vanlig ordning emot med kaffe. Jag som nu inlett mitt nya svältande liv var mycket glad att hon inte hade de bullar jag fick sist (drypande av smör och kardemumma). Jag beundrade alla hennes lerkonstverk, avundades drejskivan och lugnet hennes arbetsplats ger en (lite skillnad från min som allt som oftast gör mig andfådd…) och satte mig ned i den gröna soffan. Gemyt är ordet som kommer till mig. Det är trevligt att vara här. En blandning av avskalat modernt och lantligt franskt skulle jag säga, Det gäller även tingen. Jag vet inte om ägarinnan håller med.

IMG_3038
Här är fikabordet. Genom fönstrena tittar man rakt in i ridhuset.
IMG_3055
Dottern jag lunchade med älskade det rosa fatet. Hörde du det Eva, lägg undan det rosa fatet, Inez har tingat! Och där är ett litet kid som jag nu adopterat. Jag tog ingen polkagris för mitt nya liv har börjat. Det där jag istället för att äta saker handlar hej vilt….krukor, ljusstakar och presenter…Men säg inget till surmaken.

Jag kom egentligen dit för att kolla in hennes nya krukor. Jag har inte så många kvar efter flyttar mm och nya huset har till skillnad från förra huset stora möjligheter att erbjuda hem för växter. Jag lider med andra ord av kruknöd.

IMG_3047
Kaffe till den som tarvar det…Kolla in locken på burkarna!

När jag tittade runt visade det sig att jag även led brist på rådjurskidsljusstakar. Vem hade kunnat ana det? Jag köpte den enda som fanns kvar och beställde genast fler. Jag vill ha en grupp….kanske två grupper….och sen har jag många barn, tänk om de vill ha varsin när jag dör? Eller….de måste kanske ha varsin grupp så det inte blir ”olevist” som Edgar säger, kanske det skulle bli ”ledsentårar” med. Hupp, jag behöver då 17 st till kanske, minst.

IMG_3053
Men lilla ungen vad söt du är. Du ska bo hos mig nu, snart kommer alla dina kompisar också!
IMG_3060
Guld är ju aldrig fel. Som av en händelse ska jag ha guld i nya köket.

Nåväl, vi fikade blixtsnabbt och ljög lite. Jag inspekterade hennes betonggolv och bestämde att maken ska få ta en tur ut imorgon. Hon får förklara direkt så slipper jag komma ihåg/fatta något om betonggolv. Det var något med vattenglas….ööööööö, OK.

Men, om ni saknar något i hemmet, koppar, ostbrickor, hyacintkrukor eller möjligen ett rådjurskid, då ska ni genast kasta er i bilen, på bussen och ta er ut på Färingsö. Jag lovar er att även om ni inte behöver en endaste pryl till så finns det säkert någon ni känner som behöver ett rådjuskidspaket i jul. På vägen hem kan ni plocka med er en gran! För övrigt är jag stark motståndare till att köpa massproducerat, kan man ska man köpa av småföretagare, mycket härligare och roligare.

Jag sa till maken att han skulle åka dit imorgon. Han undrade varför vi inte kunde åka alla…

-Duh! (Alla små i en keramikverkstad? Jo men ge mig en näve Valium så kör vi).

Här kommer bilderna, orden räcker inte till för att beskriva ljuvligheten här.

IMG_3037
Lite som ett orangeri va? Kolla in betonggolvet!
IMG_3040
Arbetsdelen av butiken. Så här skulle jag vilja BO!

 

IMG_3077
Kolla krukan! Jag vill ha olika varianter på detta tema. Glaserad insida skymtar man.
IMG_3064
Olika modeller i samma fina lera. Jag har redan ljusstakar i samma och en burk med fåglar på locket. De ska få stå ihop i mitt nya köksfönster snart.

 

IMG_3056
Men åh! Så otroligt fina! Men är det inte ett kid som ligger där???
IMG_3046
Den utan blomma i står nu på mitt köksbord. Med blå hyacint, för de doftar mest. Kan ni se ridhuset på andra sidan glaset?
IMG_3057
Och detta är tydligen misslyckade krukor…vem hade anat det?
IMG_3039
Ta med sig barnen…..hur tänkte han där?

 

IMG_3065
Eva in action. Det kom in en kund när vi satt och snackade som bäst.

 

IMG_3043
Någon jag känner MYCKET väl ska få en ostbricka om 19 dagar….och en saltskål.
IMG_3063
Den längst till höger närmare bestämt. Ovan dessa ser ni små glöggmuggar.
IMG_3048
Är man kardiolog kanske man behöver ett…?
IMG_3049
Ja, vad ska man säga? Humor finns det gott om här.
IMG_3058
Fingret ovan har hjälpt till att brodera dessa små pingviner. Jag blir våldsamt avundsjuk och vill ha den med. Det syns att konstnärligheten kommit med blodet.

 

IMG_3050
Och konst!
IMG_3075
Men här är hon ju, världens starkaste kvinna!

 

Jag har skrivit om Eva och hennes keramik tidigare på Stunder av lycka läs det med vetja!

2 svar på “Formfranska

  1. Tusen kramar Anna! ❤ lova att komma och fika snart igen. Och då ska vi skapa lite också!

    1. Men tack själv! Lilla kivet ligger här på matbordet och de små älskar det! Hyacinten har också det bra. Kommer så fort jag bara hinner!!!
      Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen