O Helga…..

FullSizeRender
Men så vackert!!! Vår panel kommer ha tre olika bredder, allt för att inte vara som alla andra….både stående och liggande och sedan svarta fönster. Jag LÄÄÄÄNGTAR SÅÅÅÅÅ!

Jaha, nu är vi en tall fattigare. Helga kom och slog den till marken, möjligen med lite hjälp av klåparna som kapat några större rötter på den. De har grävt sig minst tre meter in på vår tomt och skadat det ena av de två träden vi hade kvar. Väldigt tråkigt. Vi upptäckte detta när vi åkte upp till tomten för att surra fast en presenning som slitit sig i stormen och avtäckt alla fönster. Grannen hade larmat om att det blåst väldigt mycket under kvällen och natten och att han försökt rädda situationen ensam utan framgång.

När vi kom dit insåg vi snabbt att vi behövde köpa en större och tjockare duk att täcka allt med. Denna surrades fast med säkert 30 meter lina. Men NU ska det väl hålla för nattens oväder??? Vi har iallafall bara en tall kvar nu, rör någon den, då blir jag helvild!!!

IMG_3146
Östra delen av huset…till vänster ser man en öppning för fönstret som ska vara i liv med trapphuset. Därefter kommer dörrhålet. Där gipset ligger bör köksväggen börja. 3,5m i tak där det är som högst och sedan sluttande mot den fasad som vätter mot solnedgången. En balkongdörr ut till uteplatsen och ett fönster i siktlinjen från vårt sovrum. Mycket att tänka igenom när man ska rita eget.

Vi fick ovett från betongerna idag också. de som gjutit, stålglättat och sedan lämnat allt när regnet drog in….vi har nu ett golv som är lika slätt som ett sandpapper med grovlek 60. Jättekul att gå på. Idioter!!!

Ibland försöker jag sätta mig in i idioternas sinne. Jag försöker verkligen förstå hur folk resonerar kring rätt och riktigt. Yrkesstolthet och heder….I detta fall går det mig helt förbi. För om man VET att det inte blir bra, varför GÖR man det då??? Nu ska de kräva betalt för ett arbete som är omöjligt att använda….och skyller detta på vädret! Helt makalöst. men jag tror att det kommer lösa sig, inte med hjälp av samma killar dock, utan med någon som faktiskt bryr sig om att göra ett bra jobb.

En glädjande nyhet på husfronten är dock att det blir gotländskt kärnfuru!!! Hurra! Något blir EXAKT som man vill. Det är minsann inte vardagsmat!

 

IMG_3147
Vi tog en rövare och visade killarna sina rum. Edgar ville mest plaska i regnvattnet i nedsänkta badrumsgolvet. Ett verkligt badrum!
IMG_3149
Det blåste på ordentligt där uppe på höjden. Mitt hår står fortfarande rakt upp!

Hej hopp och glad andra advent imorgon!

IMG_3150
Jag avslutar med en motvillig sågning. Jag får NOLL julkänsla. Den ersätts inte heller med spänning….eller just någonting alls. Snälla Svt, nästa år kan ni väl bara reprisera Trolltider, teskedsgumman, Kaspar i Nudådalen eller något annat trevligt. Barnen gillar det inte, inte ens de som brukar se historieätarna! Och i dagens avsnitt när de säger blä till svartsoppa gör mig nästan ledsen. En vacker dag kanske även vi blir tvingade att ta tillvara ALLT som går OCH bära kilande kläder för att hålla oss varma. Igår såg jag Lasse Kronér gegga med ägg i ett program för barn, det kastas mat jämt och ständigt på barntv. Inte trevligt alls faktiskt när man i samma andetag ska tala om för barn hur orättvis och hur hemsk världen är och vilken nöd det går på människor. Det är som när man uppmanas konsumera för att hålla hjulen snurrande i ekonomin men samtidigt helst ska färdas med häst och vagn (om man inte åker i giftfärgsbemålade husbåt som tankas med grön diesel) och använda hästskiten till gödsel i sina varmbänkar där man odlar rovor….

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen