Host host host…

IMG_3709
Så här nött och trött kan man se ut en sjukdag, men livet tar ju ingen hänsyn till att mamman är trött. Allt måste göras ändå, varje dag, året om….

Jag vet att jag var hos husläkaren 6/11 för att jag var sjuk och hostig. Då hade jag redan varit sjuk några veckor. Inatt hostade jag så att JAG väckte barnen. Då hostar man en del. Jag stannade hemma från jobbet, det är för tungt att hosta så fort man talar och dessutom arbeta när man knappt sovit. Så idag blev en hemmadag då jag sjöng långsamhetens lov. Fast att vila på det där klassiska sättet, det är inget jag är förmögen till. Jag gör istället saker hela tiden i ett lägre tempo. Annars blir jag stressad. Så den där vilopausen jag hade planerat att ge mig själv, den hanns aldrig med.

IMG_3712
De polska hantverkarna sa (tror jag) att fönstren kommer vara på plats om tre dagar. Eller en…viss språkförbistring. Och min polska begränsar sig till, Ses imorgon, stryka, välling, snigel, hel tack och strumpor. Det var faktiskt fler ord än de kunde på engelska och svenska samtidigt. Jag gav mig inte på mina latinska språk…jag körde teckenspråk.

Jag lagade en gudomlig potatisgratäng iallafall, slog in alla julklappar som jag inte hunnit med och städade köket. Det tycker jag är att ganska bra dagsverke ändå. Vill ni veta tricket med min gratäng?

Såklart ni vill! Jag tog potatis, skalade och skivade så tunt jag förmådde. Hackade en gul lök och en klyfta vitlök. Smörade en form och varvade potatis, lök, salt och peppar i många många lager. När jag nått önskad höjd så klickade jag på lite smör, ringlade tryffelolja över och avslutade med riven smakrik ost. maken var extremt nöjd med mig och ett barn ÅT! Det är inte illa för de små ratar all mat just nu. Det beror sannolikt på att dagismaten är så bra att de äter sig proppmätta där (inbillar jag mig).

IMG_3711
I den mycket lilla garderoben har jag nu packat alla presenter på varandra. Killarna har ännu inte fattat att de ligger bara på armlängds avstånd….har de inte förstått det sedan i juni är nog klapparna säkra en vecka till.

Vi packade bilen full vid halv sju, åkte till min kompis/kollega för att hämta datorn jag glömt på jobbet och så tog vi en timmes sovtur. 2/3 sov efter detta. Siste man att släcka ljuset var liggs gullige Edgar. Min lille särling. Han ville ligga på min arm. Han är så gudomligt söt den killen!!!

Nu ska jag försöka få maken att de Peaky Blinders…det kommer nog inte funka. Men ni som har Netflix kan ju se, den är riktigt bra. Tuff musik till 20-tals historia!

 

IMG_3716
Fram tills idag var denna lerplätt belamrad med skräp. Nu ser man faktiskt var trädgården ska ligga i förhållande till huset!
IMG_3715
Många pallar med material har det blivit. Nu är ändå det mesta hopsamlat. Så skönt. det var som en gigantisk soptipp rätt länge.Under presenningen finns våra fönster!

Good Night!

2 svar på “Host host host…

    1. Hej!
      Kul att du besöker mig! Vi har det bra, trångt men bra!! Kram och God Jul!
      A & Co.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen