Femåringens dag.

IMG_4056
Du är världens bästa mamma skrev maken till mig när han såg vad jag handlat till barnen. Han har uppenbarligen inte fått tillräckligt med ballonger den mannen. Det ska vi ändra på nu!

 

Idag blir han fem och har två lösa tänder. Han önskade sig blå ballonger som hans vantar….Barns osvikliga brist på logik alltså.

IMG_4047
Det fanns ju lite att välja på ändå…alla olika schatteringar.

Jag väcktes innan halv fem av hans BROR som ville ha paket. Det hade ha listat ut att han skulle få. Vi vågar inte annat, han har utvecklat ett hemskt humör och en totalt irrationell syn på orättvisa. Jag har försökt förklara men det har resulterat i en hel del trasiga textilier här hemma. Just nu går vi på spåret damage control och försöker förutse hans humörsvängningar och curla så gott vi bara förmår. Vi orkar helt enkelt inte ta strid just nu. Huset är för litet.

IMG_4055
Först tänkte jag bara köpa tre, i blåa nyanser. Strax därefter insåg jag mitt misstag, de två andra kommer vilja ha också. Alltså köpte jag två till. En härligt lilametallic och en lavendel. De hade hur många olika färger som helt där på Ballongverkstan. Det var nästan svårt att välja!
IMG_4050
Lätt som en plätt att blåsa upp. Jag fick en lektion i hur man hanterar dem också. Temperatur är viktigt när man handskas med helium. Jag fick dem alla i en stor plastpåse.
IMG_4057
Dessa kom Alva med!?! Vilken 14-åring va!!! Hon blir konditor, det är jag helt säker på!

 

Men jag tycker det har blivit bättre. Vi förbereder barnen på vad som komma skall och oftast går det ganska bra. I de fall det går sämre praktiserar vi att ignorera dem, för utbrotten verkar bli mindre fulminanta då.

Ikväll blir det minikalas, middag och sedan en tårta som ser mer ut som en hög med bajs. detta beror på att NÅGON slängt bort min utmärkta springform och nu fanns bara en vanlig sockerkaksform…Inte helt bra men med mycket glasyr, tomtebloss och kraftfull sång ska nog även detta passera.

Snart kommer gästerna, jag måste dra!

IMG_4042Jag gjorde en utflykt till idag, maken behövde hyra kläder. Då passade jag på att ta in honom i en närbelägen butik för att titta på sammet! Här en mycket vacker svart tavla från en skola skulle jag tro…

IMG_4041Jag har fått dessa (fast med hindigudar på) av F en gång. Nu är det mer avskalat. Jättefina och pastelliga tycker jag.

IMG_4044
Jag vill ha puderrosa eller hudfärgat i mitt sovrum. Sammet aaaaaaaaaah älskar det!!! Men 1500kr metern när man har åtta meter fönster i vardagsrummet….kanske jag ska titta någon annanstans också.
IMG_4023
Den lampan var väl härlig?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen