Sömnlös på nyåret

Skärmavbild 2015-12-31 kl. 02.46.07
Lovö kyrka från insidan.

Jag vaknade av att en katt ville sova på min mage. Då upptäckte jag att jag hade en pojke klistrad vid min högra flank och en annan sov på min vänstra arm, fasligt nära sängkanten. Jag bedömde chanserna till en insomning som små. Då hela ekipaget åg på min halva sängen och makens halva var tom lade jag mig där istället. Då började någon inavlad typ på ön bränna av raketer. Hej då nattsömn!

Jag tog mig ur sängen och började kolla lite på min bokföring. Jag räknade, mailade och räknade igen….jag ska avsluta detta snart. Jag satsar på annat, bättre saker som bara ger glädje. Ni får veta mer senare. Nu sitter jag här och stirrar på bloggstatistik. Jag ser en trend. Ni läser minst på tisdag och onsdag, om det inte är en röd dag efter. Jag har inte korrelerat detta med NÄR jag publicerar fantastiska inlägg…måhända är jag lite trött just de dagarna? Nä, jag känner att jag skriver rätt oberoende av det. Det ändrar bara karaktär det jag skriver.

En sekund funderade jag på att vara lite ”smart” och skriva när ni läser som mest….men sådan är inte jag. Noll strateg. Jag skriver ju som jag återkommer mest för min skull, jag vill inte beröva mig nöjet av detta. Att ni läser är mitt guld, detta ger mig energi. Jag är dock lite orolig över hur jag ska kunna skriva när jag börjar min AT….ska jag blogga från mobilen? skriva på lunchen? skaffa en rese-Ipad som jag skriver på under de två timmar jag kommer sitta på bussen? Många frågor. Det lutar åt skriva på lunchen och sedan sticka sockor på bussen. Kanske jag ska sticka åt Svenska kyrkan? Det lär bli många sockor på ett år.

Yngste sonen fick nämligen startbesked för barnkören. Han har längtat så. Jag ser fram emot detta och framförallt att jag ska få se insidan på alla kyrkor i detta pastorat. Jag älskar kyrkor. Särskilt nyfiken är jag på Lovö kyrka, den vi bor närmast. Den är från 1100-talet och den syns från köket och vardagsrummet här. På kvällarna lyser tornet upp, det är magiskt. Jag kommer sakna den när vi flyttar, den skänker perspektiv.

Tydligen ligger Görings första fru Carin begravd där. Och Eva från Fem myror. Sorgligt att de alla är borta nu. Min barndomsidoler vid sidan av ABBA. Livets gång. Nytt år kommer, det gamla läggs till handlingarna. Det har varit mådde bra och dåligt detta år. På dåligtsidan finns sjukdom, sjukdom, dåliga arbetsförhållanden, dåliga partnerskap, krångel med bygglov/byggare, att bo här och en nobb på AT. På den positiva sidan finns barnen, deras framsteg, kärlek, AT och min obotliga optimism. Vissa patienter ger mig också glädje och NI!

Gott nytt år alla läsare, jag…..älskar er! (Tog jag i för mycket nu? Nja, jag är väldigt väldigt förtjust i er iallafall, så kan vi säga!)

2 svar på “Sömnlös på nyåret

  1. Detsamma till dig. Tack för den enda blogg man behöver för mångsidighet, för nöje, igenkännande, för fart och puls, för språk i tiden.

    1. Åh, vilket beröm! Tack så väldigt mycket. Nu kommer jag vara glad resten av dagen!!!
      Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen