Blondinbella blogg

Jag hade tre minuter över på jobbet. Läste DN, jag vet,  jag s ska ju bara läsa Svd numera men det är vanans makt. Jag blev lite intresserad av varför man bryr sig nog om en bloggare som byter parti för att göra en lång intervju…i övrigt är jag såklart inte intresserad av bloggare. SÅKLART!

Det var lite hit och dit och ganska ointressant men sedan beskrev journalisten att en fotograf smög omkring blondinen… Papparazzi tänkte jag. Nej det var en anställd av bloggerskan som skulle dokumentera hennes dagar. WHAT???

Där slutade jag läsa. Hur gräsligt är inte det? Att ha en människa som ska dokumentera en i bild när man är föräldraledig. Och ÄR man föräldraledig då om ens jobb är att VARA SIG SJÄLV och skriva om det?

Jag får dåndimpen faktiskt. Att blogga om saker är väl en sak, mode, naglar vad fan som helst faktiskt men att vara sin egen produkt? Jag vet inte….kanske det är precis det jag också gör? Fast jag säljer ju inget….och får inget betalt. Jag ska fundera mer på detta. Kanske jag måste sluta blogga nu…eller skriva på papper och meddela mig den vägen.

Vilket dilemma. Enda skillnaden kanske är att jag faktiskt gör detta för mitt eget höga nöjes skull?

 

8 svar på “Blondinbella blogg

  1. Hej!
    Aldrig kommenterat på din blogg men läser regelbundet sen ett par månader.

    Läser också Blondinbellas blogg sen ett år tillbaka och jisses vad duktig hon är. Dvs jag som är 15 år äldre än henne är sjukt imponerad över hennes företagande, hennes driv, hennes oerhört engagerade föräldraskap, hennes ärlighet i att beskriva livets bra och sämre sidor inte minst i föräldraskapet osv.
    Och, hon tar inte ens ut föräldrapenning för att hon vet att hon blir så ruskigt ifrågasatt för minsta snedsteg hon gör, även om hon skulle kunna blogga (läs jobba) deltid och ta ut fp på deltid.

    Så mitt förslag är att du ska läsa hennes blogg lite mer och med lite mer öppet sinne och inse att hon är en hårt arbetande småbarnsmamma som arbetat sig upp helt på egen hand. Och förtjänar lite mer cred än vad du gav henne nu.

    1. Hej där!

      Jag tror kanske att du missuppfattade mig där…Jag dissar inte henne direkt, jag gör ju samma sak, skriver om min vardag. Min poäng är att det är märkligt att en person utan andra kvalifikationer än att göra just det intervjuas för Sveriges största och tyngsta morgontidning. Jag läste senaste tio inläggen och inser att det inte är för mig. Och som sagt att vara sin egen business på det sättet måste vara väldigt påfrestande. Visst hon bygger upp sidoverksamhet, det är ju driftigt. Att driva eget är en tuff sak, det vet jag mycket väl.

      Anna

      1. Fast det är väl inget konstigt att hon intervjuas i DN. Lika gärna som att de gör en lång intervju med vem som helst som är aktiv i näringslivet. Hon är ju en av de bästa i sin bransch, når ut till en oerhört stor mängd människor varje dag och har skapat andra varumärken utöver sitt eget, typisk entreprenör. Det finns väl inte så många andra företagare i Sverige som kan bjuda på sådana framgångssagor. Så om man inte bara kategoriserar henne som ”bloggare” utan som företagare eller så så blir det ju fullt naturligt att porträttera henne i DN.

        Underbara Clara hade för övrigt just idag en analys av vad som gör BB så framgångsrik jämfört med vissa andra bloggare:
        http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2016/01/05/kronor-och-oren/

        Med detta sagt vill jag säga att jag tycker på ett sätt att det känns lite larvigt med den där fotografen som skulle följa henne, så viktigt tycker inte jag det är med superbilder i alla lägen, men BB har väl antagligen bedömt det som viktigt.

        1. Hej! Jag uppfattade artikeln som att man ville veta varför hon bytt parti inget annat och sedan slutade jag ju läsa pga fotografen.
          A

  2. Nej på papper kan du absolut inte skriva, om du nu inte fotograferar arken och lägger upp på bloggen efteråt (eller har en fotograf att göra det om det är det som gäller i bloggvärlden…). Började nästan närma mig någonsorts abstinenstillstånd när det blev så lång paus mellan dina inlägg, mer än ett dygn!! 🙂

    1. Men hej Henni!

      Vad roligt att jag är beroendeframkallande! Jag har faktiskt skrivit men inte lagt upp än. Jag har så lite tid och nu har jobbet varit mer än nog. Men håll ut! snart kommer nästa inlägg. Och kommentarerna här sporrar ju en extrovert (om än i skrivform) person som jag. Nu ska jag kolla din bloG!

      Hej hej
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen