Dödens ring

Skärmavbild 2016-01-06 kl. 08.19.26
Jag har jagat småkillar på gatan i Hässelby starn som skrikit hora efter tjejer tio år äldre än dem. Att diskriminera mot kvinnor vad gäller anställning, lön eller annat ska aldrig accepteras och ett NEJ är ett NEJ! Här ser ni vår egen Fredrika Bremer, en pionjär.

Under protesterna på Tahrirtorget sipprade slutligen ut hemska berättelser om att kvinnor antastats, våldtagits och misshandlats.  Jag hade svårt att ta in hur detta gått till och organiserats. Män hade omringat kvinnor och vänt sig från mitten av cirkeln där kvinnan befann sig. Utåt hade de gett sken av att hjälpa en värnlös kvinna. På insidan försiggick helt andra saker. Det faktum att männen låtsats värna om kvinnan men de facto utsatt dem för övergrepp vittnar ju om att till och med de visste att det de gjorde var fel. Läs här! Tydligen var denna typ av övergrepp vanliga där!?!

Igår körde jag nästan av vägen när jag hörde om övergreppen i Köln och andra delar av Tyskland. Jag hörde bara brottstycken på grund av att bilen var fylld av missnöjda barn som ogillar säkerhetsbälten och allt annat jag föreslår just nu. Men jag hörde ”1000 män! ”slagit ring runt unga kvinnor” ”sexuella övergrepp”…..Hick! Va? Jag ringde maken; -Har du hört på radion? Kan det vara sant? Jag kopplade omedelbart ihop detta med de för mig ganska nyliga rapporterna från Egypten.

När jag kom hem fick jag det bekräftat. Män har alltså organiserat sig i stora grupper och slagit ringar om unga kvinnor.

Händelserna i Tyskland I artikeln återkommer två tyska politiker till att gärningsmännen ska dömas TROTS deras härkomst och bakgrund… När gör man inte det? Jag blev så fruktansvärt upprörd över dessa två citat. Varför skulle någon fråntas ansvar för sina handlingar beroende på varifrån de kom? Eller betraktar vi dem som barn, utan ansvar för sina handlingar? Idiotförklarar vi vissa och låter dem komma undan med sexuellt våld?? VAD??

När jag några timmar senare reagerade på detta via FB lade en kompis upp en liknande artikel. Den handlade om nyårsnattens händelser i….KALMAR! Gäng mot unga kvinnor Där framkom inget om att man skulle döma någon TROTS deras bakgrund. Tack för det.

Att råna för att skaffa sig pengar är en sak, det kan man förstå, är man fattig måste man ha pengar. Att slå någon man är arg på kan man ju faktiskt också förstå även om det är fel. Men att organisera sig för att få någon sexuell njutning, det kan jag bara inte förstå. Sex är inte för mig kopplat till tvång. Blotta tanken på det får mig att må illa. Om man dessutom gör detta i grupp måste man ju på allvar fundera på vad det är för fel på folk. Att det finns sexuellt frustrerade män i världen det vet vi. Religiös överiver och idén om kvinnors renhet inför äktenskapet är orsaker till detta skulle jag tro. Denna fixering i att en kvinna ska vara REN (och då ren i bemärkelsen att ingen annan man ska ha rört henne) och då gärna bara kvinnor i ens omedelbara närhet, den måste försvinna.

Kvinnor lever farligt i stora delar av världen. Det förstod jag verkligen när jag skapade min Gröna listan . Det är i många fall både att betrakta som egendom och är rättslösa.

Även här I Sverige har förekommit brudrov ,kvinnor har inte fått ärva och det var faktiskt inte så himla länge sedan vi inte hade rösträtt här. När min farmor föddes hade inte hennes mamma rösträtt. Inte förrän 1921 blev det ett faktum. Men tendenserna att ge kvinnor rösträtt fanns redan tidigare.Birger Jarl gav oss kvinnofriden 1280 genom Alsnö stadga.

I början av 1700-talet fick kvinnor på vissa ställen rösta i borgmästarval, även kyrkoval. Kampen för kvinnliga rättigheter är central i ett samhälles utveckling. I Saudi fick kvinnor rösta i år……De ligger efter kan man säga. Det finns mycket att göra för alla kvinnorättskämpar i världen. Och vi måste stödja det och alltid kämpa för allas lika värde och okränkbarhet, ffa barnens!

Ett svar på “Dödens ring

  1. Ja! Vi måste orka kämpa, så är det bara.

    Något helt annat; kul att du gillar reflexdiamanterna – tar det som en stor komplimang! Bör man sälja hemgjorda reflexer som inte är testade på 10000 sätt i olika miljöer? Jag vet inte… Men skicka ett mail om du inte kan leva utan dem!

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen