Hå hå ja ja

Skärmavbild 2016-02-16 kl. 19.57.03
Här en bild med noll anknytning till något alls. Den är tagen på Haiti när jag var där i början av 70-talet. Jag har just börjat rädda lite gamla diabilder för framtiden och låtit föra över till usb. Snart ska jag se till att få över den på fotopapper. Jag tycker den ser så skön ut men jag vet att förhållandena på denna ö är allt annat än härliga, kanske det är ännu värre nu än när jag var där?

Jag har ont i rumpan. Jag hade det igår med. Träsmak helt enkelt. Båda dagarna har präglats av sittande och intag av nygammal kunskap. Egentligen ska jag ju kunna allt, för jag har ju läkarexamen men just när det gäller kemin bakom människan är det ju i år 16 år sedan jag började på KI, så allt är inte helt färskt. Det behövs en crashkurs.

Vi avslutade dagen i ett rasande tempo och vips var vi klara en halvtimme innan utsatt tid. Väldigt välkommet. Imorgon kommer ännu en dag i denna stil och jag antar att jag kommer sova som en klubbad säl närmaste tiden.

På vägen hem ägnade jag tiden åt att tala med en affärsjurist, ja sådant behövs ibland, och min redaktör. Jag ska fotas, hela redaktionen ska fotas. Hu, jag hatar ju sådant men ett porträttfoto är viktigt i skrivarsammanhang har jag märkt. Sista ”offentliga” grejen i barnläkartidningen krävde detta och jag fick leta länge efter en gammal bild att dela med mig av. Jag har faktiskt tänkt många gånger att gå och ta proffsbilder men det bär mig emot, jag ogillar verkligen  att vara framför kameran. Men nu är det bestämt, på fredag smäller det och så ska jag få träffa de andra på Stunder också, några bekanta sedan tidigare och några okända. Spännande!

Efter dagens övningar kan jag konstatera att jag inte kommer bli kirurg. Även om jag är bra på att sy och fixa med händerna känns inte detta helt rätt, jag ska hålla mig till sårskador på ryggen tror jag….eller såklart,  jag kan om jag får öva. Dygnet runt i 200 år bör väl räcka!?! Äh, så farligt var det inte, läraren sa att det såg mycket bra ut på en rak fråga. Just innan jag skulle klippa bort alla stygn kom jag på att det ju vore bra att få dem utvärderade….Så jag frågade:

-Du, innan jag klipper bort här kanske du kan godkänna och säga att det ser fantastiskt ut!?! (Jag med min allra käckaste stämma).

-Jo, det ser alldeles fantastiskt ut….(kirurgen som nog tyckte att det var helt ok men knappast fantastiskt).

Jag satte också ett Bu (tyskt u) low drän. En livsviktig sak att kunna för en läkare i Sydafrika tydligen där kniv- och skottskador i bröstkorgen verkar vara lika vanligt som ångest här…..

Imorgon tänkte jag testa att gå en aning senare till bussen, jag finner att jag kommit 20 min för tidigt två morgnar i rad. Det duger inte. Även om jag gillar punktlighet och att vara ute i god tid så är 20 minuter mer än vad jag är villig att slösa i en korridor. AT-livet har börjat och som jag har väntat på detta!!!!

Nu ska jag natta barn och försöka se Unge Morse för tredje gången zzzzzzz.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen