Du vet att du är älskad när….

IMG_7236
Vem kan inte älska den här kvinnan??? Jag inreder ju så bra också. Hittar på kluriga lösningar på precis allt! Jag är inte helt oäven i livsfarliga situationer heller, som när det brinner i ens hus till exempel. Då är det bara jag av åtta personer som vaknar springer ner i källaren, hämtar brandsprutan för att släcka osv. En makalös person om jag får säga det själv. Och ödmjuk!

 

 • maken har tagit hand om tvätten (utan att du bett om det).
 • maken går upp före dig och sätter på kaffet (men låter dig sova och frågar inte var filtret är eller om du kan åka och köpa mjölk).
 • maken städar en dag som inte råkar vara din födelsedag (och här ska du heller inte ha bett om det eller att ha hotat med skilsmässa)
 • maten står på bordet när du kommer hem (och du inte har handlat alla råvarorna själv och levererat ett lättlagat recept).
 • fotmassagen inte är villkorad till sex (och här måste jag tillägga utfall min mamma läser att jag aldrig haft sex).
 • soppåsen bärs ut av en annan person av dig själv mer än tre gånger om året (och du såklart EJ har bett om detta eller hotat med skilsmässa).
 • maken frågar om du är hungrig och sedan agerar på svaret ja (istället för att säga: -Jag börjar bli hungrig nu, vad tänker du laga?).

Jag har  läst någonstans att det man ger är det man vill få….Om det är sant och man skulle vilja göra mig glad någongång antar jag att det skulle betyda att jag kunde sittaorörlig en hel dag och bli uppassad på….

Hoppas maken läser detta, eller någon som känner honom. Då kanske han skulle kunna överraska på riktigt någon gång.

Bitterfitta? MOI??????

3 svar på “Du vet att du är älskad när….

 1. Alltså jag blir fullständigt matt av vissa inlägg här. Att mannen man är gift med gör samtliga punkter i listan ovanför känns fullständigt självklart för mig, och för min man också. Ja, jag städar och tvättar oftare än han men inte sjutton gör han det bara om jag krävt det, hotar med skilsmässa eller fyller år. Jag förstår inte, man hjälps väl åt i det gemensamma hemmet med det gemensamma livet.
  Den som kommer hem först med barnen lagar middag, utifrån den veckoplanering som finns.

  Jag trodde liksom jämställdheten och männen och kvinnornas förväntan på männen kommit längre i Sverige…

  1. Och likväl är 80% av kvinnorna i landet överbelastade enl. forskningen. Mer sjuka och måste arbeta deltid för att hinna med när barnen är små. Jag hade önskat att alla oavsett kön och ålder tog sitt ansvar.

   A

 2. Jag håller helt med dig om det. Jag är rätt insatt i forskningen kring sjukskrivningar och dess orsaker och det är skrämmande hur många som driver sig själva in i väggen. Det är ju ganska klart att det är oerhört svåra frågor att lösa för politikerna eftersom de inte kan tvinga par att bli jämställda i hemmet, mer än just bara föräldraledigheten då.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen