Inspiration

Skärmavbild 2016-03-18 kl. 21.43.40
När frankernas kung mötte vikingar en gång sade han: -Ta mig till er ledare. – Vi har ingen sade de demokratiska vikingarna då…..To be continued. Här silverbroderi på siden från Valsgärde som är från Vendeltid men den här tidsuppdelningen kan komma att ändras snart. Vikingarna är äldre än vi tror kanske. (Jag har googlat fram bilden så jag är inte 100% på att det stämmer. Det ska finnas väldigt lite siden bevarat från den här tiden men det kanske Boel vet bättre än jag?). Vackert är det iallafall.
Skärmavbild 2016-03-18 kl. 20.53.40
Jag var på en lunchföreläsning idag. Mannen som talade var lungmedicinare och talade med inlevelse om bronkoskop, allergiutredningar och lungcancer. Jag svär på att när jag gick därifrån ville jag bli lungmedicinare. Jag som typ hatar lungmedicin, typ….

 

Jag är lättantändlig, det har ni väl förstått vid det här laget. Men det är inte helt lätt att veta vad jag ska gå igång på. Idag blev jag eld och lågor av två separata saker, vikingar och en för mig tidigare okänd läkare på det stora sjukhuset. Vikingarna ska jag nog återkomma till lite senare för jag känner att det finns mer där som jag vill läsa innan jag kan dela med mig av det. Men en sak kan jag avslöja, det handlar om siden och demokrati. Kanske det kommer föra mig till Birka och valsgärde också….?

Den här mannen iallafall, han talade om sin verksamhet som han byggt upp. Det var en lungmottagning eller möjligen en hel klinik. Jag kom in lite sent för vi hade så mycket att göra på avdelningen att jag och min fantastiska överläkare kom sent (hon är också en inspirerande person som jag kanske återkommer till). Han var rolig, charmerande, generös och klok. Dessutom verkade han vara bäst i Sverige på det han gör. Han sa det flera gånger faktiskt. Och jag är helt övertygad om att det är sant. Men som svensk är det nästan lite läskigt med folk som talar om sig själv som duktiga om det inte handlar om en anställningsintervju. Den här mannen var ej svensk från födseln, kanske det var anledningen till att han med sådan lätthet talade på detta vis. Kanske det var därför vi åhörare (eller var det bara jag?) köpte hela grejen?

Jag kan inte bedöma detta men hade han gått fram till mig efter ”showen” och frågat om jag ville ha ST i lungmedicin, då hade jag givit honom en stor blöt kyss på kinden och sagt JA TACK! Så härlig var han. Så nu vet ni, jag är lättköpt. Ge mig en härligt vältalig man/kvinna med glimten o ögat, värme och humor och jag är din!

Jag snodde citatet ovan från honom, denne man som jag inte ens hann uppfatta namnet på. Visst är det härligt (citatet alltså)!

IMG_8107
Solnedgången över Lovö kyrka. Den är från 900-talet (inte just den som står där men det finns spår från då) och jag älskar att känna historiens vingslag varje gång jag åker hemåt.

Jag överlevde veckan, jag fick bättre resultat på min utvärdering än förra veckan. Jag ser det som en sport att öka från vecka till vecka. Förra fick jag 2,25/3 och nu 2,5/3 i medelvärde….utrymme för förbättring finns men inte så jäkla mycket med 5,5 månader kvar av medicinblocket. Inte oväntat ligger mina styrkor i kommunikation, samarbete, vilja att förbättra mig och klinisk bedömningsförmåga (blink blink Carro!), allstå själva läkekonsten. Det som finns kvar att förbättra är att hantera journalsystem, internmedicinska kunskaper och kliniska färdigheter…..jag skulle ju önska att jag hade fem minuter om dagen över för att läsa i medicinboken. Men som sagt, jag ska ju LÄRA mig, detta är en utbildning så jag är inte så orolig faktiskt.

Imorgon är vi bortbjudna på middag, det är modiga människor vi ska till, att bjuda oss på middag kan gå precis hur som helst!

 

IMG_8108
Nej då, jag ska inte bli en sådan som lägger upp gulliga kattbilder, men hon är en karismatisk typ den där Sussie! Hon liksom äger oss…

Hej hej

3 svar på “Inspiration

  1. Haha härliga Anna. Skulle lätt våga ha er på middag. Skulle bli härligt roliga och livliga diskussioner då. Sånt som jag älskar

  2. Hej J och H!

    Jag är alltid öppen för förslag J! Och H, inte jag heller men detta är ju så bra! Jag gillar även den med GT…When life gives you lemons, make a gin and tonic!

    Allt med Gin & tonic är bra tycker jag!;)
    A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen