Life on mars – hjärnan rebotar

Mina tre fantastiks tonåringar kom ut till oss idag för att hjälpa med målning och barnpassning. Fanny målade med maken och vi andra åkte till Brun Bruns hage (det är Edgardiska för Björklunds hage). Det blev en strålande dag i solen full av lek (jag inser här att jag låter som en ”happy”-bloggare men det får vara så idag. En annan dag kan jag berätta om hur det verkligen gick till men på det stora hela var det en bra dag i solen).

Maken hann måla en hel del. Fanny målade OM sin fina guldvägg till en….inte lika fin vägg men fortfarande i guld. Vi får se hur det spelar.

Två av tjejerna åkte hem innan middagen, Fanny stannade. Hon spelade sina favoritlåtar för oss i köket medan jag lagade mat. Fem gånger spelade hon Life on Mars, vi SJÖNG också. Jag har ju sjungit till den här låten tidigare men aldrig lärt mig hela texten. Idag googlade vi fram den och hör och häpna, jag har LÄRT mig några rader utantill. Det borde vara omöjligt ju, min hjärna hade ju skrumpnat igen!?! Så tydligen är jag inte illa däran som jag trodde! Happy happy!!

Det roliga med att vara ledig är att vi slappnar av lite, låter maten ta lite tid, dansar och har kul. Nu bort vi så otroligt trångt att fyra i köket som dansar och spexar nästan är för trångt. Ingen ser oss iallafal….Men i NYA huset, det med den vida utsikten, där kommer ALLA att se oss när vi shakear loss….vi kommer väl bli kända som galningarna på kullen! Tydligen är väldigt många intresserade av vårt bygge, man ser det hela tiden, att folk nästan vrider huvudet ur led för att spana. Men man får också höra via djungeltrumman (i detta fall Ylva) att folk undrar. jag sa åt henne att säga att det ska bli en kombinerad bordell och hönsfarm. Då kanske vi blir ännu mer kända!

Hur som helst. Jag längtar så efter att komma in i det huset.

Imorgon är det min och Inez tur att måla. Jag tyckte nämligen att maken drog det längsta (och vilsammaste) strået idag som fick stå i splendid solitude och måla i sex timmar. Jag jagade barn som sagt om än i sol. Jo jag blev konsulterad som läkare också. Jag stötte på en vän jag inte träffat på säkert 10 år. Han är en hårding (extremskidåkande våghals) kan man säga. Han hade ett hemmagjort förband på ett finger. Det vätskade genom såg jag (kliniska blicken där) och frågade om vad han gjort. Skuit sig på en cykel….för två dagar sedan. Det pulserade fortfarande och han skulle till alperna nu.

-Får jag se? frågade jag.

-Njae….vad är det värsta som kan hända? Blodförgiftning…? Sa han uppenbart ovillig att visa fingret.

-Ja, blodförgiftning ÄR det VÄRSTA som kan hända, speciellt illa på en alptopp (sa jag otroligt förmanande)

Han vecklade upp bandaget omåttligt långsamt, jag trodde han skämtade faktiskt. Men han hade så otroligt ont. Till slut gav jag mig på det själv. Då trodde jag att han skulle svimma. Han gick in på caféet och klippte upp det och när han kom ut var det JAG som nästan svimmade. AKUTEN NU sa jag. Och jag menar det (sa jag med emfas).

Några timmar senare fick en bild från hans besök hos en doktor. Han hade fått ordentligt med bedövning, en grundlig tvätt, en stelkrampsspruta och penicillin för att inte behöva såga av fingret om 7-10 dagar….

Snälla alla, om ni skadar er på ett så otäckt sätt att ni inte vågar titta på det (gäller ffa extremskidåkare som gillar att fallskärmshoppa ur en helikopter rakt ut i lössnön) ÅK TILL AKUTMOTTAGNINGEN innan åtta timmar har gått för då är det för sent för att sy ihop eländet. OK?

 Sailors fighting in the dance hall
Oh man look at those cavemen go
It’s the freakiest show
Take a look at the lawman
Beating up the wrong guy
Oh man wonder if he’ll ever know
He’s in the best selling show
Is there life on Mars?Är inte texten helt genial??? Älskar Bowie! Den här versionen är faktiskt ännu bättre tycker jag än originalet. För hur härlig han än var så var kanske inte den karaktäristiska rösten hans starkaste kort…eller?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen