Folksjukdomar

IMG_8414
Jag med nästan alla barnen! Väldigt många föräldrar i parken glodde på sina smartphones, påfallande många lyfte inte blicken ens när deras barn kom och drog i dem. Jag använde också min telefon. Till att fota.

Jag känner tre personer med diabetes typ I, fyra som har haft eller för närvarande är drabbade av cancer och sju som varit utmattade. Jag känner därtill några som inte vet det själva men som sannolikt, om de inte ändrar något i sin livsföring, kommer drabbas de närmaste åren. Jag känner ingen med blödarsjuka. På utbildningen ägnade vi väldigt lång tid åt just blödarsjuka, det finns ca 200st i Sverige med denna åkomma, visserligen allvarligt sjuka men som sagt, 200 personer. Inte EN föreläsning om utmattning som jag minns. Jag hoppas och tror att detta har ändrats.

Varför skrev jag om det nu? Jo, för min absolut första tanke imorse när jag vaknade var att huvudvärken var beskedlig. Min andra tanke var att jag inom en snar framtid ska ha en väckarklocka vid sängen och inte min mobil. Tredje tanken var att se till att få en fast telefon till huset. Då ska jag efter att jag kommit hem, stänga AV mobilen och vara analog. Ring mig på ett 08-nummer eller kom förbi om du vill snacka. Jag ska ha ledigt, återhämta mig, leva. PUNKT.

Så var det med det. Jag startar upp söndagen i ett högt tempo. Nu ska jag göra frukost, hämta upp två döttrar och sena helt analogt MÅLA mitt hus invändigt!

2 svar på “Folksjukdomar

  1. Tror också på paus från den uppkopplade världen. Tyvärr lättare sagt än gjort har jag upptäckt. Dags för nya tag kanske?

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen