Suset i öronen

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 19.13.07
Den här kanske vi ska ha i badrummet. Då kan jag sitta och titta på när barnen badar…nä jag bara skojar jag låter barnen bada medans jag sover…..såååå skönt att få vila en stund.

Det susar. Jag vaknar på nätterna av jävla värk, kan inte fokusera och tjong så kör jag in i en parkerad bil. Det är nog nu. Men då skruvas tempot upp. Maken ringer, han har talar med KA (kontrollansvarig för bygget som har den fetaste klockan jag sett sen 90-talet) och meddelar att vi behöver ett spisskydd, sätta i barnspärr i minst två lådor i köket och borra upp ett läsbart medicinskåp minst 1,4 cm från golvet. Jo, vi måste mäta hur hög tröskeln är in till vårt badrum….

-MEN VA FAN! Typ skrek jag i örat på stackarn. Jag kan säga att jag inte har något alls emot standardiseringar av saker och säkerhet men detta känns faktiskt som integritetskränkande. Jag har ALDRIG haft ett barn som bränt eller skållat sig hos mig. De enda jag känner som gjort det av en allvarligare grad är min far, vid tidpunkten minst 30 år fyllda och min exman som säkert var över 40. Jag lovar att tröskeln är mindre än 2,5 cm. Jag kan inte förstå hur det måste vara så att jag måste handikappanpassa MIN bostad för något som kanske ska ske när vi säljer pga att jag eller maken dött nu!?! Och om det är så att någon som ska köpa vårt hus i framtiden och tycker att det var ett jävla helvete att jag inte kan komma över tröskeln i detta i övrigt magnifika hus, kan inte DEN personen då ta bort den? Eller är detta pga att kommunen inte ska åka på att anpassa mitt hus? Säkert är det så. Men vad händer om det blir ÖVERSVÄMMNING då och allt vatten rinner ned  till undervåningen och dränker mina barn? Jag bara undrar. Vems fel är det då???

Medicinskåp….jo jag tackar. Vore det inte enklare att förbjuda mediciner? Jag är för katten läkare, jag vet väl hur man förvarar mediciner? Eller? Jag har för övrigt inget annat än alvedon, och loratadin hemma och visst kan man dö av alvedon men det är ju inte så att jag lägger detta på golvet. Jag har dem undanstoppade. Hur har kommunen tänkt kring gräsmaskinsbensin? Kommer det finnas regler för hur man ska hantera detta också snart, eller saxar, rakblad och tampar som man kan snurra in sig i och bli hängande i? Kanske man ska förbjuda tak också för det gillar ju barn att klättra upp på och hoppa ned ifrån. Se bara på Madicken, galna unge!

Nej, jag blir less på att bli idiotförklarad. Jag tror inte ens vårt hus är så bra att bo i om man inte är helt rörlig för i vintras kom vi inte ens upp för den branta backen. Där hade det gått illa för den som inte kan skotta grus och hoppa in och ut ur bilar obehindrat. Till slut fick vi parkera vid backens slut och gå upp. Jag tänker att detta är lite typiskt för Sverige. Man ska inte ta något ansvar själv. Jag förstår att man ska skydda barn från att utsättas för olyckor men då kanske man ska se till att jobba hårdare för att Socialtjänsten gör sin grej och reagerar när anmälningar görs. För det har jag sett på nära håll hur lite de får gjort och det retar mig så fruktansvärt. Jag har stenkoll på mina barn, jag låter dem inte göra något  om ni frågar dem, jag har en välutvecklat säkerhetstänk som bygger på att jag inte lämnar dem utan uppsikt länge nog för att äta upp all paracetamol och bränna ihjäl sig på spisen.

Man ska strömlinjeforma allt. Jag blir galen av det. Å vilken jättedålig dag det blev pga detta. jag var arg hur länge som helst och värst av allt är att vi måste fixa allt detta, annars får vi inte flytta in.

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 19.10.00
Den här har jag gillat ett tag. Att hänga handdukar på i duschrummet. Nä jag bara skojar, jag ska ställa den under det låsta medicinskåpet så att barnen kan klättra upp….duh!

Men att borra i dyra handsnickrade köket det bär verkligen emot. Kanske vi ska……ta bort två luckor och ersätta med plywood? Det har vi gott om….

 

 

5 svar på “Suset i öronen

  1. Du skämtar??? Tre barn och vi har aldrig haft varken spisskydd eller barnsäkra lådor. Och låsbart medicinskåp? Det borde väl vara upp till er var ni vill förvara medikamenterna. Själva har vi dem högst upp i skafferiet. Tur att vi aldrig byggt nytt, bara totalrenoverat.

    1. Skämtar tyvärr ej! De är gaaaaalna!! Vi måste ha en handledare i trappan också! Och man mååååste ha köksfläkt. Våra innerdörrar har inte kommit än så nu är jag orolig att man inge får bo utan sådana heller i tre veckor…
      A

    1. Men ÅÅÅÅÅ underbart tack! Skickar genast vidare till maken. Han bestämmer över vissa saker här hemma, typ det som ska skruvas och limmas ihop!;)
      Anna

  2. Låter fullständigt befängt, vad är det för fel på folk? HUR kan någon komma på så puckade regler. Åh jag blir helt upprörd åh dina vägnar.

    Vi äger för övrigt inget medicinskåp ens, men mediciner har vi förstås. 🙂

    Men, borra inte i skåpen! Vi kör de självhäftande spärrarna från ikea. De är visserligen ett helvete att få bort sen men det går med mycket envishet, i princip utan att lämna märken tror jag (de sitter kvar på ett antal möbler trots att yngsta är fem år, just pga svårigheten att få bort dem).

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen