Tylla talar ut om sin blöja

 

IMG_8913
Snart börjar vi odla här. Rabarber ska vi ha mycket av på nya boplatsen!

Hej på er! Det är jag, det lilla underbarnet, Tylla. Här kommer en kort uppdatering kring min utveckling. Jag pratar mer obehindrat nu, det är inte så stackato som de långa kanske önskar, jag har ett sådant driv att jag inte tycker att man måste stanna mellan varje ord. Detta ger ett flöde av ljud som är mer melodiskt tycker jag varför jag tänker fortsätta med detta så länge det bara går. Jag har en aning om att de stora kanske tycker att det är aningen svårt att skilja ut enstaka ord men till dem har jag bara en sak att säga: Gilla läget, improvisera och kom över er själva! Jag har min kreativa frihet och vad jag kan förstå så har vi yttrandefrihet här och en hel massa andra rättigheter. Skyldigheter? Nä, vilka då? Jag gör som JAG vill. Och just nu gillar jag detta.

Jag gillar fortfarande skor och huvudbeklädnader. Jag har börjat omvärdera pippitåffsar också. De gör att jag kan överblicka saker lite bättre. Att ha mitt hår fastklistrat i ansiktet gör faktiskt saker lite enklare. Jag vill helst inte erkänna detta men de vuxna, särskilt den sk. mamman hade rätt där. Meeen man är väl inte sämre än att man kan ändra sig??

Vad gäller kroppsliga funktioner går det framåt även där. Jag har insett att toaletten inte är en bad- och diskinrättning utan ett ställe man släpper ut kroppsvätskor mm i. Men varför måste man vara så stel i sitt tänkande? Man kan väl använda den till fler saker? Flexibilitet efterfrågar jag här eller en diskbänk i min höjd, den bästa av alla höjder.

I samband med detta framsteg började de vuxna låta bli att sätta på mig blöjan. Det var trevligt till en början, den äääär ju inte riktigt anpassad för mina behov egentligen varm och skavande som den kan vara. Men å andra sidan krymper nu mitt självbestämmande. Plötsligt måste jag gå till toaletten med jämna intervall helt oberoende av vilken syssla jag är upptagen med. Tänk er själva att ni precis när ni lagt upp alla maskor på er stickning och räknat rätt. DÅ lyfter en större person bort er trots protester och sätter er på en toalettstol. Det hade väl kunnat vara OK om du just då hade önskat detta men vad är oddsen på det? Inte nog med detta, du avkrävs sedan en prestation i form av…..ja ni vet. Kissåbajs!?! Makalöst faktiskt. Jag är förvånad över att de är så okänsliga faktiskt. vanligen frågar de en ju en hel massa saker men just i detta hänseende verkar min åsikt vara av mycket ringa betydelse. Så jag har börjat protestera vilt när de ska ta av blöjan. Den ger mig frihet som jag inte gärna är utan. För att verkligen motivera dem så har jag börjat kissa och bajsa lite när jag känner för (utan blöja alltså). Det ger en mycket bra effekt och  tydligen är det extra jobbigt nu när man bor trångt och har flyttkartonger på golvet som passar dåligt ihop med kiss. Ja, de får skylla sig själva faktiskt. Detta är MITT sätt att meddela mig på, är det svårt att fatta säger jag det igen: RÖR INTE MIN BLÖJA! Touche pas a mon blöja!!

Tydligen ska vi byta hus igen snart. De är så ombytliga mina vuxna. Precis när man vant sig vid detta kyffe ska man dra vidare, värsta nomaderna!

Nä, nu ska jag lämna er, jag har massor att göra. Hyss kallas det tydligen…? Tja då!

IMG_8900
Här är jag. Hårflärd kanske är min nya grej helt enkelt??

Å VAD JAG ÄR TRÖTT! Allt på en gång som vanligt. Det är flytten, arbetet, barnen och typ allt jag kan tänka på, till och med att bara klä sig känns svårt nu. En ljuspunkt är att Tylla börjar bli en riktig liten unge nu, ingen bebis längre. Hon kissar inte på nätterna längre! Hurra!! Kanske hon tar hem andraplatsen i tävlingen snabbast att bli torr i den här barnaskaran!  Det passar bra till sommaren att hon kan gå utan, sen är det ju en hel del pengar som sparas också. Det kommer behövas nu när vi lyckats bygga ett för dyrt hus…..jag tänker blodpudding, gröt och radhusbiff i 10-15 år framåt.

FullSizeRender
Plötsligt märker jag att Edgar krånglar med dammsugaren. Han säger att han sugit upp en kyckling…och ja, det stämmer. Eller sugit och sugit. Han verkar ha PRESSAT in en kyckling….maken får ta den bollen men som det ser ut just nu är dammsugning någgot som får vänta lite, tills maken vaknat iallafall.

Tyvärr innebär ett steg framåt ofta några steg bakåt ett tag och andelen kissolyckor på gillet har ökat dramatiskt. Det är en svår balansgång att bejaka barnens framsteg samtidigt som man försöker behålla den mentala hälsan. Jag tycker inte att man ska bromsa barn, har de visat att de är stora nog att slippa t.ex blöja känns det fel att backa liksom. Så vi kämpar på här och jag försöker hålla rent på golven så de värsta olyckorna undviks. Tyvärr verkar kiss från hög höjd vara något hon spetsat in sig på. Hon står på pallen i köket och ”blöttar” samtidigt som detta då ev utlöser en kissreflex varpå spridningen blir exponentiell. Att ha pallförbud i avvänjningstider kanske är en god idé? Vi får se hur länge detta ska hålla på. Jag hoppas det är över snart för vi ska ju in i nya huset snart och där hade jag för första gången på många år tänkt att faktiskt ha MATTOR på golvet, något som rationaliserats bort här hemma pga risken för i princip allt möjligt som kan komma ur barn, hundar och katter.

Nu ska jag släcka en brand verkar det som hej hopp!

A

IMG_8912
Frid i sinnet är målet för dagen här, vi får se hur det går….nu 07.44 känns det svårligen uppfyllbart.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen