Mina små drömmar i livet, saker jag inte talar så mycket om

IMG_4562
Här grannhuset i Frankrike dit vi snart ska åka på semester. Mammas hus ligger bakom detta men jag är lite kär i det här huset. jag gillar lutningen på taket, gluggarna och det faktum att det inte renoverats sedan kriget, förra kriget.

Friday min vän sa en gång till mig att man inte ska tala om allt, det förtar upplevelsen eller kanske mer laddningen i själva företeelsen. Det tror jag är sant. Men jag gillar ändå att lufta vissa saker för då kan jag sluta tänka så mycket på dem. Och även om jag inte vet hur det landar när jag skriver på detta vis är det lite förtroligt på något sätt. Så jag tänkte berätta om små drömmar eller delmål jag har i livet.

Jag vill ju skriva den där boken ni vet. Jag har en liten plan där och den är delvis inspirerad av en kriminalserie jag ser. Se där, nu försvann kanske mystiken lite. Patetiskt på sätt och vis att inspireras av en serie. men så är det, jag är en enkel människa. Del av den drömmen är att resa iväg själv till Shetland i två veckor och kura in mig i ett litet vindpinat stenhus vis kusten och bara skriva så masen glöder. Bara tanken på att få vara med sig själv i fjorton dagar är som en utopi.

En annan önskan är att bo riktigt nära havet, eller för all del en sjö. Hela poängen med det är ju att kunna bada varje morgon, inte naken som en del gillar utan i badkläder för jag är ju lite pryd, men jag vill vara ensam där vid stranden eller bryggan och bara få soltorka. Del i detta är ju att ha ett sommarhus eller något, som man kan dra sig undan till när suset från andras bilar blir för påträngande. En vacker dag så ska det väl gå att ordna. Huset ska vara svart också och otroligt enkelt inrett, panel som är vitmålad och väggfasta möbler så jag inte behöver städa så in i vassen.

Jag vill ha en kryddträdgård. Jag har haft en en gång men den försvann i min skilsmässa. Jag är på god väg, jag ska skissa upp den ikväll. Stora frågan är bara VAR på tomten den ska placeras.

Jag vill ha en bil som garanterat startar på vintern. Det känns som en utopi faktiskt, jag är van vid att varje morgon när det är kallt ha lite fjärilar i magen och hoppas på att jag kommer iväg utan mankemang. Detta känns också som en dröm som kommer kunna gå i uppfyllelse innan pension.

Jag hoppas på att hålla mig frisk till 90 års ålder….jag jobbar väl inte helt stenhårt på detta just nu, livet tillåter inte det, men snart.

Jag vill ha höns, det vet ni ju, jag hade trott att vi skulle fixat detta nu redan men kanske till hösten. Senast nästa vår iallafall.

Jag hoppas att ett av mina barn blir läkare, inte för att jag tycker det är ett bra jobb eller så utan mer för att det är praktiskt. Då kan man få hjälp med läkemedel och så vidare när man själv är för skröplig för att ordna själv. Jag har inget hopp om de tre äldsta dock, de ska tjäna storkovan tydligen och in i IT- och juristsvängen…den minsta av de stora där har jag ingen aning vad det ska bli. Hon säger teater (vilket sannolikt skulle bli helt perfekt med tanke på all dramatik här hemma) men andra dager tror jag hon ska bli fotbollsproffs…vi får se.

Jag vill ha ett hus i Spanien också, det finns liksom inga gränser för hur många hus jag vill ha. Men det är inte vilket hus som helst utan min mormors hus, det jag växte upp i. ett litet, litet hus i utkanten av Altea. Jag har så många fina minnen därifrån och det är liksom MITT hus!

Jag hoppas på att åldras med värdighet. Jag vill inte bli krum i ryggen och benskör, hängiga bröst och så oroar mig mindre men jag vill gå med rak rygg och lätta steg. Broddar känns liksom inte som jag.

Just nu kan jag inte komma på mer saker….eller….jag vill bli psykiatriker snart, och bara jobba deltid. en dag i veckan typ….det är nog lagom om jag ska hinna sköta om alla mina hus, serva bilen och odla min trädgård.

Vad drömmer ni om?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen