Sporten i P4

Är han galen eller? Igår hörde jag kommentatorn yra om hur Kim Källström trodde att han slog sin hörna i ett majsfält. Idag beskrev han Belgiens fans som poppande popcorn i rött, gult och svart. Han gjorde poppljud också!

Vi diskuterade detta vid familjemiddagen. Stor sak i en sportfånefamilj.

Jag minns min barndom som ett evigt tittande på Tv men lyssnande på radion för tv-kommentatorn var för dålig enligt pappa. Bedrup ska enligt far ha kommenterat fotboll under simtävling?!? Kan det verkligen stämma? Nåväl, vi var alla rörande överens om att det inte går att lyssna på P4 nu under VM. Min mor (som ej har ett brinnande intresse för sport) försökte förklara att allt redan var sagt och för att profilera sig måste han köra med nya galna metaforer….Kanske det ligger något i det men jag för min del, med min livliga fantasi, börjar faktiskt se majskolvar framför mig och tappar helt fokus, inte måste man vara nyskapande i detta fall? Uppdraget är väl att beskriva vad som händer?

Jag sa att kanske JAG skulle kommentera bättre, jag skulle kunna retrokommentera! Typ: Jag ser fransoser överallt, fransoser i straffområdet, fransoser vid målet, fransoser överallt. Och se den gliiiiider över mål. Kanske jag inte skulle kommentera hur det såg ut på Kameruns bänk men det skulle väl vara ganska tidsenligt att göra en revival?

Mina barn tyckte det var en urdålig idé med tanke på att jag har mkt begränsade kunskaper i fotbollsregeler. Men måste man verkligen kunna sådant? Huvudsaken är väl att man beskriver vad som händer?

-Killen i svart tröja med en femma på ryggen tar bollen från han i blått. Han springer som vinden med mot bakgrund av den stora svarta hejarklacken som ger honom sitt fulla stöd med att utstöta illvrål på hans modersmål. Han närmar sig målet, dribblar sig förbi försvarslinjen, ökar farten och närmar sig strafflinjen med blixtens hastighet. Nu gäller det, har han nerverna i schack, kommer han sätta den. Hur kommer målisen att göra,  han med rosa dräkt och illgröna handskar, stå kvar i mitten som är statistiskt bäst eller välja en sida? Olidlig spänning, åskådarna på läktaren vrålar, nu avgörs det. x Han laddar för skott, målisen kastar sig mot bollen men den sliter sig ur hans klistriga händer och sätter sig rakt i nättaket. Det bli måååååååål och ljudet från fansen stiger mot den babyblå himlen och halva publiken har sorg.

Var inte det rätt underhållande och målande?

EM har bara börjat men det känns som det redan är över. Barnen är pessimister och det spiller över på mig. Jag ville ju ha guld. Eller silver, till och med BRONS hade gått bra, men detta. Jag hejar på Island nu, nästan svenskt liksom.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen