Fantasifulla barn

IMG_0907
Detta har hon efter min far, han kan liksom inte låta bli att klämma fast runda saker i ögonhålorna. Hittar han två lagom stora saker av samma sort och barnen är i närheten gör han så. Eller jag hoppas han bara gör det när små barn är med…Är det en särskild störning? Ett tics? Det verkar ärftligt iallafall…

Jag tänker ofta att jag ska skriva en barnbok, lite för att bevara minnet av mina roliga barn. En vacker dag kanske det blir av, än så länge så skriver jag bara upp eller fotar deras upptåg. Det börjar bli väldigt trångt i telefonen kan jag säga. Men just när man lever med alla galenskaper kanske man inte uppskattar precis ALLT….

Igår fick jag hem ett kort från förskolan. Förskoleläraren hade skrivit till lilla Tylla som byter avdelning till hösten och jag blev så rörd. Tänk att någon fångat mitt barn på ett så bra sätt (inte konstigt alls egentligen för hon är ju mest där sin vakna tid). Men så omtänksamt ändå att lägga tid på detta.

Så här skrev Sussie:

Tylla, tack för den här tiden och för att jag fått lära känna dig och följa din utveckling.

Du är en så härlig och kavat liten tjej med en stark vilja och alldeles egen stil. ballerinaskor med glitter, vinterboots i guld och gummistövlar i sommarvärmen.

Jag frågade din mamma en gång om du kanske hörde dåligt? Men nej, du hör jättebra, du bara struntar i att lyssna:).

Jag önslar dig en underbar sommar och hoppas du kommer trivas på din nya avdelning.

Kram Sussie

Är det inte fint? Jag blir så glad av sådana meddelanden. Den ska arkiveras, kanske läsas på hennes student.

IMG_0873
Får jag presentera, vår senaste superhjälte här hemma, Badman, Olé!

När jag kom hem en dag stod hon iklädd Alvas rosa Flamencoklänning med spets, prickar och fransar. Till detta en cape i svart blankt tyg som var menad för Dracula och sen en ninjahuva som dolde allt utom ögonen. På fötterna de gula gummistövlarna som hon älskar. ”Jag är Badman” konstaterade hon. Och det är helt sant, hon är BADMAN!!!

IMG_1027
Tylla fick ärva några fantastiska klänningar va C, den i Tylla vann överlägset. Här försöker Tylla ha både den och one pieceen, resultatet blev en Teletubbie, väl utfylld och rund om baken.
IMG_1032
Nya badkaret är en succé, Tylla och Edgar hoppar ner där så fort de hinner, lite farligt nästan för man måste ju hålla stenkoll. Det hade kommunen inga synpunkter på minsann….Och jag vet, nakna barn på nätet, inte bra men jag vägrar censurera mig själv. Man blir inte en snuskgubbe eller snuskgumma för att barn är avklädda. Det blev man när man var liten och jag tycker tvärt om att barn ska vara MER utan kläder på stranden och annars för de gillar det och det är HELT NATURLIGT!

Puss lilla T, du kanske rent av kan bli en hel serie böcker??

IMG_0872
Här har jag två av mina superhjältar på samma bild. Notera att skor är en onödig sak enligt Spindelmannen, han går alltid utan, helst i leran utanför huset tyvärr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen