En harmonisk semester

IMG_1702
JO, jag glömde att jag har börjat putsa sparkplåten i koppar på dörren. Det var ett drygt arbete för sannolikt har ingen putsad sen sen året den tillverkades (1969). Jag ska göra det utan att köpa putsmedel, med diskmedel , citronsyra och varmt vatten.

Vi har en del att göra kan man säga. Listan på saker att fixa var lång igår. Den blev AVBOCKAD! Vi hyrde vält, sådde gräs, jag sydde en (av 14) gardiner och klädde om Malmstensstolen, vi flyttade utemöblerna, byggde ett vedskjul, tömde släpet, handlade in ett jordspjut(?) att fästa torkvindan i och vi åt godis och muffins sent på kvällen ihop med fyra av barnen (de som var här för tillfället). Grannen sa att vårt vedprojekt såg rent av harmoniskt ut. Nu ligger vi i sängen och hör katten kräkas….

Min första impuls då är att rusa upp och torka upp det för att inte ett yrvaket barn ska trampa i det och snubbla. Men jag är för stel för att agera på den impulsen. Jag ber istället maken. Som säger ja och ligger kvar. DÄR har ni skillnaden mellan oss. Jag åtgärdar saker direkt för att slippa MER problem. Maken väntar in problemen och är helt OK med det. Just idag är jag lite avundsjuk på honom, kanske han har lösningen. Han är aldrig utmattad. Till slut gick han upp, då bad jag om kaffe. Jag ska få det, jag var tydligen värd det efter gårdagens slit. Och vet ni vad? Han vill att vi gör en lista TILL idag!!! Shit alltså, jag når honom.

IMG_1693
Idag ska vi börja med fönsterbrädorna. De blev helt gratis till slut. En kompis jobbar på ett bygge, de var felbeställda och skulle kastas. Vi blev erbjudna massa andra saker också men vi hade inget behov. Kan ni fatta hur mycket saker som är helt nya som bara slängs? Man får lust att öppna ett återvinningsbyggvaruhus!
IMG_1703
Den här illa energitrippen larvade sig när jag skulle ta en fin bild till Instagram, .då hämnas mamma på bloggen!
IMG_1711
Alla (utom den energiska tonåringen) hjälpte till. De körde skottkärran, lastade ved och höll sams i säkert 45 minuter (under det att den mycket uttråkade tonåringen låg utslagen i nya soffan, hon såg ut som hon fallit över den när hon skjutits ihjäl…). Jag minns att jag älskade att göra saker ihop med mina föräldrar när jag var liten, att gneta på liksom. Så ska min yngre kull bli tänker jag, lumberjacka liksom.
IMG_1721
Slutresultatet. Vi är mycket nöjda. Bara överblivet material från bygget och plåtarna låg på tomten när vi köpte den. Ett träd till ska göras om till ved, vi tog höjd för det….

 

Senaste omgången skriverier för Stunder, för er som har semester….och ingen lång lista.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen